Elämä on erilainen vakiotankoilijan silmin. Tässä blogissa käydään oman mukavuusalueen ulkopuolella, ja takaisin tullaan taas yhtä tarinaa viisaampana, elämän hauskuutta silti menettämättä.

"You will find only what you bring in." -Master Yoda-

perjantai 4. huhtikuuta 2014

Dät tuolitanssishow

Pari viikkoa ehti vierähtää, mutta asiaan.

Alunperin olin vähän silleen, että sanonko tästä koko eventistä mitään, mutta sitten kun se esitys oli, niin totesin ettei kyseessä ollut läheskään niin härski ja täten piiloteltava tapahtuma, ettäkö siitä vaieta tartteis. Josko en tulis kivitetyksi :) Ainahan se nimittäin huolettaa, että joku kokee tarpeelliseksi tuomita tai pitää halpana, mut jokaisella olkoot oikeus sitten siihenkin tunteeseen. Kertonee enemmän hänestä kuin minusta, joten tässäpä tulee nyt raporttia joka tapauksessa :)

Esiinnyttiin siis Puikkarissa, Kuopion Sokos Hotellin baarissa. Kaksi kertaa, yhteensä 7 min jaettuna kolmeen eri biisiin. Eka keikka meni sylitanssisitsien yleisölle. Paikalle päästessä näky jo yleisössäkin paidatonta meininkiä, joten mikäs siinä. Ekaa kertaa jännitti kyllä ihan sikana. Tokaa kertaa varten luulin jo rauhoittuneeni, mutta toisin kävi. Sitä mukaa, kun tuttuja ja kavereita valui baariin, niin tulihan se jännä täpinä taas.

Kaikista kuvista kunnia Annika Jauhiaiselle. :) Ja minä oon aina tuolla takanurkassa.


Kokemuksena tää oli kyllä aika hieno. Silleen, että nytpä on tätäkin sorttia kokeiltu. Ja todellakin ulkona omasta mukavuusalueeni laatikosta. Huojennuin kovasti, kun esiintymisasutkin näin. Ei mitään paljastavaa, vaan varikko-tyyliset puvut. Joskin semmoiset, että kaikki muodot, halutut ja ei-halutut, näkyi. Ihonmyötäinen pirulainen :P Ja sainpahan käyttää mun uusia Shimmyltä bongattuja Pleasereita :P Vähän etukäteen pelkäsin mielessäni, että sieltä se Nanna tulee heilutellen jotain narustringejä, että näilläpä lähetään. Mut eih, onneksi ei :D

Treenaaminen oli kyllä infernaalista. Viisi päivää ehdin itse treenata, eikä aiempaa tuolitaustaa ole, paitsi ankarasta istumisesta. Nannan opetus oli videolta ja sitten kimppatreenit perjantaina päivällä ennen showta. Aivan liian vähän siihen nähden, että sitten jää se fiilistely puuttumaan ja lavalla näkyy koukkupolvia jne.
minä, ensimmäinen vasemmalta. C Annika Jauhiainen

Ennen showta oli myös Nannan workshopit ja striptease. Että siinähän sitä jo olikin aktiviteettia yhdelle päivälle. Plus tietty ennen tätä kaikkea olin töissä. Strip-workshop meni kyllä nyt ohi vähän "siinä sivussa", kun ajatukset ja energiat oli suunnattu iltaa varten. Jälleen kuitenkin hatunnosto Kuopion tytöille, kun kaikilla tunnilla oli korkkarit ja hyvä asenne. Nannakin sanoi, että jostain syystä Kuopioon on aina tosi helppo ja kiitollinen tulla tunteja pitämään.
Mut takas tuoleihin.
Mustelmilla en ole eläissäni niin paljon ollut kuin mitä tuon viikon jälkeen. Tuolin säpäkät reunat ja lattialla rymyäminen, auts auts auts! Syvään uurretut mustelmat, joista ulkoreidessä olevat näkyvät vielä tänäänkin, kaksi viikkoa myöhemmin.

Videotodistetta ei ole, kuvia kylläkin. En sinänsä ole pahoillani tuosta videon puuttumisesta, joskin muutama yleisöstä tuli sanomaan kuvanneensa sen. Itse olin turvallisesti takarivissä, joten tuskin olen merkittävässä roolissa missään kuvissa tai videossa. Kaverin ottamissa kuvissakin olen aina taka-alalla.
"hei nyt vejetään maksimisivuspagaatit" :D :D

 Nanna oli meistä ainoa, joka otti omalle tuolilleen yleisöstä miehen. Me muut todettiin, että ei tähän mahu :D Nannalla on kyllä tosi hieno lava-presenssi. Ekassa esityksessä se myös läsäytti kunnon litsarin sen miesparan naamalle, mut sekös teki yleisön villiksi! :D Leipää ja sirkushuveja, indeed :D Me tosiaan itse tanssittiin kaksi puolikasta biisiä, yks rap ja Marilyn Manson, sitten Britney Spearsiin tuli tää mies tuolille. Ja tokalla setillä sit vielä yleisöstä pareja tanssimaan itse toisilleen.

Yleisön vallankumous alkamassa!

Mutta, se videon puute vapauttaa ajattelemaan, että tää oli asia, joka tapahtui yhdessä elämäni hetkessä, hauskaa oli eikä sitä tartte ruotia puhki näin jälkikäteen. Kuvista näen, että muutamat koukkupolvet sinne mahtui, mutta menkööt. Ei näillä treenimäärillä ja olemattomalla tanssitaustalla täydellisyyttä voida hakeakaan, ja toisaalta se oli baarikeikka, joka ei tuota meille rahaa, joten tyydyn ihan mielelläni siihen, että se meni riittävän hyvin ja selvisin itseni voittaneena :P

valitsemassa yleisöstä sylitanssipareja

Mulla on tässä heittää vaan mun treenipätkä, joka ei sekään oo mikään nappisuoritus, mut menkööt. Mun bravuuri on noi lattia-akrot, mutta tässä tuli huojuttua mm niskaseisonnassa...



Yleisö tykkäsi ja meilläki oli hauskaa. Siinäpä se ollennaisin :)

18 kommenttia:

  1. Ihan huippua mun mielestä, ootte tosi seksyn näköisiä ja ite ainakin kans osallistuisin tämmöselle jos ois mahdollisuus :D! Hupsuja semmoset jotka hauskanpidon takia tuomitsee, haluaisivat itsekin tehdä samoin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos kannustavasta kommentista :) Yleensä aina kannattaa lähteä kokeilemaan uusia juttuja, ja jos pelottaa, niin luultavasti sitä suuremmalla syyllä. Sitä suuremmat oppimiselämykset.
      Toistaiseksi oon pysynyt kuivilla tuomitsijoista, tosin ehkä ne ei sitten vaan oo kommentoinu, mene ja tiedä...

      Poista
    2. Nyt katoin ton videonki ku sitä ei eilen vielä ollu :O, niin ihan aika pitkä esityshän tuo on ja varmasti fyysisesti myös todella rankka! Saattaapa olla että videon kautta opettelen itekkin pari muuvssia ja viihdytän vaikka poikaystävääni :D

      Poista
    3. Minä sen laitoin kyllä heti mukaan, mut tutkimattomat taas nää bloggerin tiet ku myöhemmin huomasin ettei sitä ollukaan. Salaista sensuuria? :D
      Kyllä siitä yllättävän hyvin sai paikkansa kipeiksi ja hapolle, varsinki ku koko viikon samaa hinkkaa. Pistähän poikaystävälle show, ja toi Britney Spears-pätkä on tosiaan tarkotettu, että miekkonen pääsisi siihen tuolille mukaan, silleen hajareisin :)

      Poista
  2. Haha Anton! :D Mun kollegain, hehkutin sille etukäteen tota teidän showta ja että Nanna sylitanssii niin se sit vissiin kyynärpäätaktiikalla otti paikan ja sylitanssin :')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, tuttuja :D Nanna on ennen tota esitystä käyny yleisöstä kysymässä valmiiksi sen "uhrin", mut kummallaki kerralla se otti siitä lähettyviltä, et ehkä hää o ollukkii siinä tyrkyllä :D

      Poista
  3. Sikamakeen näkönen oli toi sun treeni, livenä esitys oli varmasti vielä parempi! Ittellä kävi mielessä että mitenkähän olisin suoriutunu joistain liikkeistä, vaikeen näkösiä, mutta sullameni sulavasti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiiiiiitosss! :)
      Sormi kyllä omassaki suussa ja piiiiitkään ku näitä treenasi, mut onneks ne sieltä lopulta irtos. Lisätreenillä ois saanu vielä lisää potkua, ku ei tosiaan luontaisesti lähe tää tyyli :D Livenä en tiiä oliko parempi vai mitä, ku jännitys kangistaa, joskin tuohan se semmosta sähköäki.

      Poista
  4. Toivoisin itse tankoilijana, että blogisi keskittyisi enemmän puhtaasti urheiluun ja tankoiluun. Tuolitanssit ja muut pikku huvittelut on mielestäni ihan ok ja varmasti toimivat piristysruiskeena ja oppimiskokemuksena sinulle, mutta toivoisin blogin lukijan näkökulmasta, että ne jäisivät blogin ulkopuolelle. Tarvitseeko niitä jakaa julkisesti kaikkien nähtäväksi? Mielestäni ei. Tämä on kuitenkin toki vain oma mielipiteeni, mutta halusin oman kehitysehdotukseni blogille silti tuoda esille. Janoan enemmän kuvia ja videoita tankoliikkeistä, jotka voisivat inspiroida meitä muita (tai minua) ylittämään itsensä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehitysideasta :)
      Pohdin sitä jatkuvasti, että mitkä asiat kuuluu blogiini, mutta alkulähteille jos palaan niin tarkoitukseni oli kirjoitella asioista, mitkä sillä hetkellä oman fiiliksen mukaan houkuttelee kirjoittamaan. Sanoisin, että tää menee 80% tankoa/urheilua/kehonhuoltoa, 20% muuta lifestylea. Ja toisaalta itse lasken esim ruokajutut ja oheistreenit myös kuuluvan tärkeänä osana treenaamiseeni ja ihmisenä kasvamiseeni ja muuhun kehitykseen. Toiveeni on kuitenkin olla ihmisille myös hyödyksi, että lukijakin saisi tästä juttuja. Se, taas että kuka hyötyy mistäkin postauksesta, on myös oman mielenkiintoni ylläpitämisen ja monipuolisuuden lisäksi yksi syy kirjoitella välillä vähän harmaaltakin alueelta. Tämänkin postauksen kommenteista voi lukea, että joitain tämä tuoli on inspiroinut, eli toisin sanoen jos yksikin löytyy niin kirjoittaa kannatti. Ja onhan nää lattiapätkät samoja kuin tankoillessakin, samoin liikekieli voi olla sama, ja jos lihaksiltani kysytään niin kyllä se myös urheilusta kävi :D

      Poden huonoa omaatuntoa, kun olen omasta mielestäni laiminlyönyt tankopostauksia. Joskin nyt on ollut tämän kevään vähän matalalentoa tankoilun osalta, mikä väkisinkin sitten näkyy. Mutta odottaisin senkin muuttuvan :) Joskin, ihan yhtä tärkeää kuin treenata tankoa on treenata tankoa varten ilman tankoa. Senkin toivon välittyvän lukijalle. Ja välillä hidastaa kun tahtoisin tuottaa laadukasta ja informatiivista tekstiä, niin ei aina ihan lonkalta voi heittää, ilman taustatutkimusta -> ajanpuute kun muutakin elämää pitää viettää... Oman elämän ohella edukatiivisesti postaaminen on välillä haastavaa.

      Mutta, haluan jättää mieleeni kommenttisi positiivisemman puolen. Hypoteettisesti olen siis joskus onnistunut inspiroimaan joitain ihmisiä jossain :D Siinä hengessä on kiva jatkaa :) Mutta skippaa ihmeessä ne semmoiset postaukset, mitkä ei tunnu sulle henkilökohtaisesti merkittäviltä, niin tekee varmasti moni muukin :) Jatkossakin saa heittää kehitysideaa, ja uskallan luvata, että tankomatsku varmasti tässä kasvaneekin taas :)

      Poista
    2. Tuo "tarviiko niitä jakaa julkisesti kaikkien nähtäville?" kertoo mulle vaan että kyseessä on mielensäpahoittaja joka ei tykännyt julkisesta tuolitanssista ;). Mun mielipide on, et ehottomasti saa blogissa olla myös ei-tankojuttuja, ja mielestäni tää todellakin liittyy tankoiluun nimenomaan floor workin osalta ja ON todellakin urheilua! Eihän bloggaaja voi blogata tankoilusta kun olet kertomasi mukaan tänä keväänä vähän vähemmän tankoillut kuin ennen, ja blogit elää bloggaajan mukana :)

      Poista
    3. Jeh, kiitos :)
      Oma tyyli ja oman elämän mukaan, siinä mielessä itseensä nähden vastavirtaan uiminen ois aika nopea tie motivaation tuhoon. Onneksi hätä ei toki ole tämän näköinen, ei se tanko minnekään kadonnut ole, joskin vähän tultu hetkeksi tänne ruohonjuuritasolle enemmän :)
      Ja kiva kuulla, että jotkin muutkin asiat kiinnostaa, ei tartte täysin seinille höpistä :D

      Poista
  5. Musta on hienoa, kun uskaltaa kokeilla, lähteä oman comfort zonen ulkopuolelle ja huomata nauttivansa! On Nanna mutkin lavalle saanut, tankoilun merkeissä mutta kuitenkin, mukavia muistoja! :)

    Katsoin muuten jo tuota ekaa kuvaa ajatuksella 'kivat mustelmat', mut niitähän oli lisää. :D meillä oli kans tuoli esityksessä mukana ja ai luoja se on kipee väline jos niin voi sanoa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa, toinen Nannan "uhri" :D On se aina kynnys pinnistää ja uskaltaa, mut sit ku voi todeta jääneensä henkiin, niin huomaa ehkä jotain oppineensakin ja kas vain, saattoi olla myös hauskaa :)

      Mustelmat, tuo ehtymätön luonnonvara... Siinä mielessä olen kävelevä ihmistaideteos, niistä ei ole pulaa ja ilmestymispaikat on usein varsin innovatiivisia :D

      Poista
  6. Ihan älyttömän pitkä koreo, miten helkkarissa tuommoisen oppii viidessä päivässä :D Mutta hienolta näytti! Ja myös ihan urheilulta, sen verran olen lattialla-lattialta-lattialle pungertanut, että tiedän ettei ole mitään erityisen kevyttä. Ja musta on kyllä tosi kivaa ja inspiroivaa nähdä "tavallisia" harrastajia esiintymässä, vaikken itse uskallakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apinan raivolla :D Ja kiitos, täydestä siis meni :D Muistan ku itte ekan kerran Jenkeissä käydessäni kokeilin lattiajuttuja, hitto että hapotti. Ja yllätyin! Sen saa ne huiput näyttämään niin keposelta, kuhan nyt pötköttelee ja kiemurtelee, ei mitään vaikeeta, eihän? Riiight :D
      Vuosien varrella sinäkin varmasti esiinnyt ;) Sä oot sitä paitsi siellä Nannan vaikutuksen alaisena, tiiä vielä mistä ittes löydät ;)

      Poista
  7. ihan sairaan magee koreografia (ja pitkä!!!) ja noi kengät <3 todellakin jatkossa tällaisia videoita tänne! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koreosta menee kiitokset Pole Academyn Nannalle. Ja sulle kiitokset kannustavista sanoistasi ^^

      Poista