Elämä on erilainen vakiotankoilijan silmin. Tässä blogissa käydään oman mukavuusalueen ulkopuolella, ja takaisin tullaan taas yhtä tarinaa viisaampana, elämän hauskuutta silti menettämättä.

"You will find only what you bring in." -Master Yoda-

lauantai 26. huhtikuuta 2014

Get Bent DVD vs Alethea Austin DVD. Koska en millään kyllästy venyttelemään...

... vaikka se on mitenkä takkusta tahansa... :D

Seuraan Facebookissa sellaista contortionisti-valmentajaa kuin Kristina Nekyia tai mitä ikinä hän oikeasti tekeekään muuta kuin venyyttää ihmisiä ja jakaa osaamista ja vastaa asiantuntevasti kysymyksiin. Aloitti kontortionistitaiteen vasta 31-vuotiaana(!!!), ja sai siihen Mongolian sirkuksesta opettajan, ja tästä innostuneena sitten pyhittänyt elämänsä venyttelytietämyksen lisäämiselle. Hänen Get Bent- opetus-DVD:nsä tilasin netistä tuossa tammialen aikaan ja ei se kalliskaan ollut vaikka saapui Yhdysvalloista.

Pitkään jätin sen kuitenkin muoveihin odottamaan ja kokeilematta, kun työstin sitä kuuden viikon spaguhaastetta. Spaguhaasteessa etenin kuitenkin vähän omaan tahtiini, en alkanut niihin äkkikuolemiin näillä suurin piirtein syväjäässä olevilla betonikintuillani. Tuntui, että niihin otti ihan ne perusvenyttelytkin, maustettuna lihasten jännittämisellä. Vaan tulipa sitten se aika, että siirryin vähän lomittain spaguhaasteesta tämän DVD:n kimppuun.



Mutta siis, aivan loistava toi Kristinan DVD! Se käy koko kropan läpi, ja jakaa asiantuntemustaan samalla. Ei pelkkää staattista venyttelyä, vaan sitäkin eksentristä ja dynaamista. Hiki tulee. En voi suositella rauhoittavaksi ilta-feng-shui-venyttelyksi kuitenkaan :D
Ainoana huonona puolena keksin tästä lähinnä sen, että paikoitellen mennään aika nopeasti liikkeissä. Tosin Alethea Austinin venyttelylevystä oppineena tarkoitus lienee tässäkin sitten itsenäisesti pistää Kristina välillä pauselle ja makustella joitain venytyksiä omiksensa, sen mitä tarvitsee.

Omaa mieltäni lämmittää rintalihas- ja olkapäävenytykset sekä selkävenyttelyt. Lonkankoukistajien venyttely tuntuu aivan infernaaliselta, olkootkin että aika on lyhyt niin meleko HC(hard core)-poltetta tuntuu.

Kristinan Fit & Bendy Facebook-sivu, jokaisen tulisi seurata tätä:
Fit & Bendy Contortion & Flexibility Training

Kolme kokonaista kertaa oon tätä ehtinyt käydä läpi. Pari viikkoa sitten kävin ekan kerran, sitten on ollutkin tätä lomailua yms. Otan ehkä myöhemmin vähän tarkemman kuvauksen tänne blogiin, että mitä kaikkea tähän levyyn kuuluu ja millä syklillä näitä tehdään. Eihän tämä nyt mitään avaruustiedettä tietenkään ole.

En tarkoittanut tehdä vertailua, mutta melkein pakosta tuntuu, että täytyy. Ostin Alethea Austinin venyttely-DVD:t ollesssani Jenkeissä vaihdossa. Siellä kolmen uskonnollisen kämppiksen kanssa asuessa säännöllisesti kävimme sen keskustelun, että venyttelenkö nyt stripparin johdolla vai enkö. Alethea on vastoin yleisiä käytäntöjä venytellessään aika "kylmillään" eli alusvaatteisillaan.



Sen verran vertaan, että Alethean venyttelylevyyn verrattuna Kristinan levy on paljon asiantuntevampi. Alethealla on käytössä mm ballistisia venytyksiä, mitkä on vähän kyseenalaisia, ja myös todella huonot lämpät. Kristina lämppää nopeasti mutta 3 kertaa, jokaisen venytettävän kehon osan aina silloin kun siihen ollaan syventymässä. Koen itse sen riittäväksi, sitten kun toisaalta käytetään sitä lihasjännitystä, niin kyllä lämmin tulee väkisinkin. Kristina ei myöskään teetä aivan järkyttäviä liikkeitä, Alethean levyn jos käy pilkulleen läpi, niin melko kylmänä mennään ja ne selkävenyt saa selän aika inhaan kuntoon, sen verran kovaa settiä. Spagaattivenyt on siinä hyvät, selkä tosiaan ei niinkään. Alethean levyltä löytyy sitten edistyneemmälle venyttelijälle tangon kanssa tehtäviä tappoliikkeitä, jos se spagaatti alkaa olla jo kuosissa. Muutoin olen kyllä kovasti tykännyt myös Alethean DVD.stä.

Omia touhujani seuraavissa kuvissa. Alin kuva kera jumppapallon on ainoa,mikä ei ole peräisin Kristinan levyltä. Tässä ei toki ole kaikki mitä siinä levyllä on, mutta muutama.


Siinä se heiluu, joskin ei maksimit, koska salijumitus.

Ei vieläkään lantio täysin suorassa, mutta mielestäni sekin vähän paranee, ehkä?

Loppuhuhtikuu

Alkuhuhtikuu

"Tuu Pottu avuksi, vedä mua vähän!"

Ensimmäistä kertaa ikinä kyynärpäät maahan pannukakussa. Hilijaa hyvä tulloo :D

Kiitos lyhyiden akillesten, tässä yksinkertaisessa asennossa on aivan uskomattoman inhottava olla...

Vastoin tyyntä ilmettä,mulla EI ole tässä kiva olla :D

Ei vielä lähellä, mutta ei siihen väliin ehkä mitään galaksien välistä matkaakaan enää ole?

Tämä ei tod ole maksimi, jalat oli vähän salin jälkeisessä jumissa...

Tämä on oma venytykseni, ei ole dvd:ltä. Iso pallo, vähän haastava...
Kamalasti nykyään tulee multa tätä venyttelymateriaalia. Sitä vois luulla, että mä elän venytellen, mut tulokset ei oo ehkä ihan samaa luokkaa. Looks can fool :D Samaa venyttelysuuntausta oon kyllä huomannut muistakin suomalaisista tankoblogeista. Mikä lie valuminen tangolta lattialle käynnissä vähän kaikilla. Mut eipä siinä, onhan tääki tärkeetä :) Silti haastan itseni postaamaan jatkossa enemmän ihan tankoilustakin :P Mutta en pelkästä tankoilusta, ku on kaikkea muutaki olennaista ja kivaa mikä tukee sitä :P

Vaan ensin täytynee toi vappu juhlia tässä välissä :D Ja näin vanhana kettuna, vedän opiskeluhaalarit päälle, koska se on hauskaa ja koska ihmiset on ihania, vaikka oonki jo valmistunu :) Asenne se on mikä ratkaisee :)


6 kommenttia:

  1. Hei, sun siltahan alkaa näyttää jo ihan sillalta :)

    Mäkin innostuin nyt ja tilasin tuon Nekyian DVD:n, en oo saanut aikaiseksi kun se tulee sieltä jenkkilästä ja hinta menee yli tullirajan enkä ole jaksanut ottaa selvää että mitä sitten :D Mutta kai mulle joku ilmoittaa sitten jos jotain tarvii tehdä. En ole ikinä testannut mitään näitä opetusvideoita mutta Kristina on sen verran asiantuntevan oloinen tyyppi että olkoon tämä ensimmäinen kokeilu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, siinä jo vähän toivo pilkahtaa :P

      Muistaakseni mulla ei tulleja mennyt. Tiiä oisko vaikutusta ku se tulee kuin kirje, et jääneekö ne sit tullin haaviin... Toivottavasti tykkäät. Saa siitä ainaki ryhtiä tekemiseen ja tulee käytettyä lihasta enemmän tutuissa venytyksissä, vaikka kävisi niin et itse liikkeet on jo tuttuja. Lisää systemaattisuutta, tai jotain :P

      Poista
  2. Mitä oon tuon Kristinan juttuja lukenut niin tuntuu kovasti painottavan sitä hallintaa ja voiman lisäämistä käsi kädessä siinä venyvyyden kanssa, mikä on just se mun heikko kohta... Väännyn vaikka mihin ihmeasentoihin kun käytän lattiaa ja tankoa apuna mutta ilman tukea en jaksa tehdä kovinkaan kummoisia taivutuksia, eli toivon juuri sitä "enemmän lihasta" -meinikiä. Ja itsekseen tulee aina tehtyä vähän mitä sattuu, niin voi olla ihan hyvä että joku sanoo mitä tehdä ja missä järjestyksessä vaikka se oliskin vain DVD:lla :)

    VastaaPoista
  3. Äsken pääsin ekan kerran tekemään tän tahtiin (ei jäänyt tulliin, btw), jeesus sentään :D Oli kyllä feng shuit kaukana noista jalkavenytyksistä, lonkankoukistajat ihan tulessa jo tuossa ajassa. Takareidet ja pannarin jouduin vielä skippaamaan kun en pysty kumartelemaan. Selkäosuus tuntui ihanalta rentoutukselta tuon spagurääkin jälkeen.

    Tykkäsin kyllä kovasti, mitään ihan uutta ja ihmeellistä tuossa ei sinänsä ollut mutta hyvin rakennettu kokonaisuus ja ei voi kyllä edistystä olla tapahtumatta jos säännöllisesti jaksaa tuon mukana tehdä. Ihan semmoinen kunnon treenin tehnyt olo nyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, jes! En sitten ihan tyhjää suositellut :P Varsinkin noi lonkankoukistajat on tiukka kohta, tosin mulle toi selkäosuuskaan ei mitään rentoutumista kyllä ole :D Ja nopeasti se näkyy sullekin tuli, ei menny kauaa purjehtia Atlantin yli. Kristiinahan tekee nyt uutta levyä, kuukauden sisään saattaa se uusinkin ilmestyä. Jotain näitä vahvistavampia flexijuttuja. Varmaan bongasitkin hänen facestaan tän statuksen missä se siitä puhui.

      Poista
  4. Joo bongasin, ja sellasen kommentin että tuo uusi levy sisältäis vähän sellaista kevyempää/aloittelijoille sopivampaa matskua. Pitää tutustua siihenkin. Tää oli aika luulot pois -settiä kokeneellekin venyttelijälle. Selkäjutut on mulle sen verran tuttuja että toi oli sellainen sopivan rankka pläjäys, ei nyt oikeesti mitään rentoutusta mutta mukavuusalueella kuitenkin toisin kuin jalkaosuus. Mutta sivuspagu meni alemmas kuin ikinä, mikään lihas ei jaksanut enää taistella vastaan noiden esivalmistelujen jälkeen :D

    Viikko meni joo ja siinä oli vappukin välissä, ei paha. Uskaltaa tilata toistekin.

    VastaaPoista