Elämä on erilainen vakiotankoilijan silmin. Tässä blogissa käydään oman mukavuusalueen ulkopuolella, ja takaisin tullaan taas yhtä tarinaa viisaampana, elämän hauskuutta silti menettämättä.

"You will find only what you bring in." -Master Yoda-

torstai 10. huhtikuuta 2014

Aysha back in da House!!

Kävin treeneissä ja ohuella tangolla se taas pitkästä aikaa lopulta irtosi. Yksi aysha-perheen kadonneista lapsista, twisted grip-versio.



Treenin puute ajoi ayshan ahdinkoon. Voisi sanoa, että minä ja aysha, we're in a complicated relationship, kuten Facebook asian ilmaisisi. On off, hot & cold.

Mut nyt jos saisin sen pysymään, kerta se on kuitenki olemassa. Ettei se ois jatkuvasti toinen jalka oven välissä, toinen vielä kuistilla.

Kun siihen pääsen, se pysyy siinä vaikka maailman tappiin asti. Huomasin, että nyt mun juttu on mennä siihen tanko-D, jalkoja alemmas, koukkuun syliin (as in vähän niinku toukka-style menisi) ja siitä suoraksi. Hybridi kahdesta suosituimmasta menotavasta, eli joko tanko-D jalat suorana, tai toukasta jalat koukussa syliin. Mut vielä vähän horjuu se meno.

vintageeeee


Toinen kehityskohta: tunsin sen itse kropastani ja kysyin vieressä istuvalta fyssarilta olkapäästäni ja lapatuesta. Nää kuvat on kaikki samoista treeneistä, ja niissä kaikissa on jo kohtuu-okei lapatuki, mutta ei vielä riittävä silti. Alakättä tulisi kääntää vielä olkapäästä, jotta tuki olisi varmasti kohdallaan. Kuulostaa ehkä nillittämiseltä, mutta kyse ei ole mistään varpaiden ojennuksesta estetiikan vuoksi, vaan nämä tämmöiset on oikeasti tärkeitä asioita ehjänä pysymisen kannalta. Lapatuen kanssa ei leikitä! Ja ayshan ja siitä eteenpäin kohdalla se tarkoittaa, että ylhäällä pysyminen ei vielä riitä, sen jälkeenkin on vielä töitä tehtävänä!

pyhä ilmestys
Lapatuki, eli yläselän lihasten ja lavan aktivointi, tärkein tukilihas näissä käsien varassa roikkumisissa. Olkapää on herkkä vahingoittumaan, jos lapatuki falskaa. Sillä alakädellä tulee oikeasti työntää ja kunnolla, eikä röhnöttää olkapään päällä. Sama juttu käsilläseisonnoissa, työnnetään sitä kättä ihan kunnolla yli pään, eikä olkapää saa painua kohti kroppaa tai lapa pullottaa selästä. Kaiken tulee olla suorassa, mutta pään ja käden väliin tulee silti jäädä myös happea.

yh, mikä ylitaipuva ällötys...
Kolmas korjaamislistalla oleva asia: ylitaipuva käsivarsi. En salli semmoista. Tuntuu luontaiselta, mutta vahingoitta niveltä kun päällä on kova paine ja nivel on ylitaivutuksessa. EI hyvä.



Tässä vaiheessa varmaan pisti jo silmään, että joku taas innostui iPhonen kuvanmuokkaus-appeista, ja sisäinen fotonörtti päästi taas sukan irti... :D


Seuraavaksi takaisin näyttämölle odottelen jaetun otteen, kyynärvarren ja kyynärtaipeen ayshoja. Kuppiotetta en ole kokeillut, mutta tänään kykenin tg:ssä jo päätänikin kääntämään eli tasapaino tuli muualtakin kuin katseen suunnasta. Joten koska olo odotettavasta tästä hieman parantuu ayshan suhteen, niin varmaan sitä kuppiakin voi tässä lähikuukausina jo työstää. Kupperoinen on yleensä mulle hyvä ystävä. Ja maasta jos testailen handspring-lähtöasentoa, niin kupissa saan jalkani nostettua ilmaan ilman ponnistusta, muilla otteilla en. Se on voimakas ote, kun saa oikeasti hauiksenkin käyttöön, muissa otteissa enemmän tai vähemmän vain kannatellaan itseään.


Tähän on hyvä lopetta. I'm on FIRE, BABY!!! :D

2 kommenttia:

  1. Hmm, onko tota ayshaa siis mahdollista tehdä ns. perusotteella tai siis sillä otteella millä ollaan perhosessakin? Vai vaihdatko aina sitten otteen twistediin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perusotteella tarkoitat siis jaettua otetta, ja kyllä on :) Sillä opin itse ayshani ensimmäisen kerran, vaatii vaan jämptin otteen ettei tule semmoinen olo, että ote karkaa. Mutta jos teen twistedillä niin sitten otan toukantyyppisen asennon alkuun, että saan vaihdettua yläkäden otteen pois siitä jaetusta, missä se muutoin olisi. Invertoitaessa ja tehtäessä jaetulla otteella ei siis tarvitse käden asentoa muuttaa mitenkään.

      Poista