Elämä on erilainen vakiotankoilijan silmin. Tässä blogissa käydään oman mukavuusalueen ulkopuolella, ja takaisin tullaan taas yhtä tarinaa viisaampana, elämän hauskuutta silti menettämättä.

"You will find only what you bring in." -Master Yoda-

maanantai 21. huhtikuuta 2014

Luolanaisdieetti vs pääsiäispupudieetti

Mainitsinkin tuossa aiemmin, että olin mukana Kukka Laakson yms Kevätsiivouksessa, eli Facebookpohjaisessa tehopaleoryhmässä, jossa kuukauden ajan siivoiltiin kroppaa. 
Hyvin meni, tosin nyt pääsiäisen jälkeen voin sanoa, että töhnät on varmaan hankittu takaisin, mitkä siinä puhdistui.
Tää on siis ruokavalio-update-postaus, nothing more, nothing less.


Ideana oli siis lyhykäisesti olla kuukausi ilman viljoja, maitoa tai palkokasveja, ja lisätä kasviksia, marjoja ja hedelmiä sekä rasvoja ja proteiinia. Koska rahkat ja maidot ja raejuustot ei kuulu muutenkaan ruokavaliooni, ja oon syksystä asti ollut gluteeniton, niin tää nyt ei jotenkin tuntunu mitenkään vaikeelta. Mietin jopa, että teenköhän mä tätä oikein, ku on niin helppoa ja huomaamatonta. Syksyllä kun olin edellisen kerran paleolla, se oli paljon vaikeampaa, kun ei ollut niin tuttu se konsepti ja lähinnä ne ruokarajoitteet tuntui isolta, kun taas nyt en juuri noita maitoja ja viljoja kaivannutkaan kun olen jo keksinyt kaikkea muuta jännää mitä syödä.

Lyhyesti enemmän paleosta.
viljatonta paleopizzaa

En ollut puhdistuksessa mukana täyttä kuukautta, koska laskeuduin siihen ekan viikon ajan hitaasti. En ole myöskään tiukkojen sääntöjen fani, joten vähän epäilen, etten ihan ihan kirjaimellisesti sitä seurannut. Tällainen sovittu juttu on kuitenkin sikäli itselleni toimiva, että se jotenkin säännöstelee sitä osallistumista ja tulee oikeasti toimittua eikä vain itsekseen rämmittyä.

Mielestäni isommat linjat multa jo sujuu, mut Kevätsiivous täydensi repertuaaria muutamalla näppärällä reseptillä ja nyt menee viherjuoma sitruunalla. Ruoka-annokset alkoi näyttää ihan gurmeelta(ei yhtään kuvaa :( ), kun kasvisten määrä nousi ja tein muutakin kuin kanawokkia...
Löysin myös uuden proteiinin, siirryin maustamattomaan heraan, koska koin niiden maustettujen makeutusaineiden turvottavan vatsani jalkapalloksi, ja näin ne kuulostaa tekevän monelle muullekin. Jos kiinnostaa, niin tässä on valintani ja tämän hetken tietoni mukaan se terveellisin palkkariprodeksi, MyProtein Impact Whey Isolate, eli isolaattimuotoinen hera. Siihenkin kyllä tottuu, että se on maustamaton. Riisiprode ois hyvä kans, mutta sen puhtaus Kiinan päässä on tällä hetkellä selvityksen alla...
kukkakaalileipäjutskia

Unohdin ottaa ennen ja jälkeen kuvat. Damn... Peilikuva tuntui koko ajan miellyttävän itseäni enemmän ja enemmän, tuntui timmimmältä ja kaverikin sanoi jenkkojen pienentyneen. Kasvojen kunto koheni koko ajan, aluksi tulee ne perinteiset muutamat "keho puhdistautuu"-finnit, mutta sen jälkeen, tai siis aina kun jätän maitotuotteet pois, ihosta tulee paljon kirkkaampi ja heleämpi. Tämän kun olisin silloin teininä tiennyt, kun join ihan sikana maitoa ja söin jogurttia ja suklaata. Mulla oli ihan kunnon akne, eikä siihen kukaan lääkärikään onnistunut ratkaisua antamaan.
Kuusamossa, pupu vieraili lintulaudalla :)


Paleon eduiksi omalta kohdaltani sanoisin siis kevyen olon, hyvän ihon, timmimmän olemuksen, hyvän unenlaadun, kohentunut virkeys, paremmat ja laadukkaammat ateriat.

Herkuttelut sujui raakasuklaalinjalla, ja paleolla oli tarjota esim tämmöinen aika maukas pääsiäisherkku:



Sitten taas tämä vastavetoni pääsiäiseltä, pääsiäispupudieetti, tarjosi tämmöset herkut:
Ihanan tekopyhästi toi muscle&fitness lehti ja kesäksi kuntoon :D

Elikkäs,  vuosittain jouluna ja pääsiäisenä mulla lähtee lapasesta. Pohdin annanko lähteä tänä vuonna ja päätin pettää paleota, tarkoituksella. Vedin navan täyteen suklaata, ja sen jälkeen kun pääsiäinen on ohi, back to business eli takaisin paleolle. Valmentaja Optimal Performancelta on Helsingissä nykyään, joten mitään mittauksia en ole paleopätkältä saanut. Ehkä tää seuraava setti ehtii sitten pihtienkin väliin. Kiva ois ollu tietää, näkyikö oma kiva olo mittauksissa. Nyt ei oo kiva olo enää :D Miks mä sitten tarkotuksella retkahdin? Aattelin, että tämmönen bulkki tekis mielellekin hyvää, ei tartte himoita ja toisaalta se kurja olo ohjannee ruotana porsaan takaisin terveellisen elämän pariin.

Potun pääsiäisherkku: ennen aikojaan ilmestynyt kärpänen. Hyvin näytti maistuvan... yh...

Meiän suvussa on aina pääsiäispupun sijaan tullu pääsiäiskukko, joka tuo pipoon tms sängyn alle munia ja herkkuja. Tässä on mun ja Potun saalis. Pottu on ehtiny omansa yön aikana jo tyhjentää, eli raksujahan siellä oli ollut :P

Puhdistuksen loputtua tein kyllä jo lyhyen paluun muutaman erikoisruuan merkeissä. Lupasin, että jos mulle ruoka kokataan niin syödään kunhan se on virallisesti ohi, joten tämmöinen kermajuustojauhelihapaistos oli sitten se mikä oikeasti päätti karvan verran ennen pääsiäistä tän paleon.


Pääsiäisen jäljiltä olo on aika turpea. Gluteeniton olin kyllä, mutta se sokerin ja maitojuttujen määrä tuntui välillä ihan tajuttomalta... En tiedä oliko väärä havainto, mutta olin tuntevinani syötyäni alla olevan satsin kaikkea rosvosektorilta, että mun naamakin tuntui kerryttävän nestettä. Ja miksei, toisaalta, äkillinen sokerin lisäys jne.
Viljaa, maitotuotteita, sokeria, teollista suolaa, mums mums...

Ehdottomuus kun ei kuitenkaan kuulu omaan elämääni, niin luultavasti tää paleo on omalla kohdallani sillä perinteisellä 80-20-kaavalla, eli 80% ajasta siististi, 20% ajasta voin syödä mitä lystää, jotten olisi esim aina aivan totaalisen paskaa päivällis/juhlaseuraa. Muutenkin yritän asiani järjestää aina niin, ettei tulisi tarvetta kelle tahansa kanssani ruokailevalle säätää omissa valinnoissaan, joten pyrin olemaan mahdollisimman huomaamaton näissä säädöksissäni. Eihän näissä sitä paitsi kukaan pysy perässäkään, kun etsin niin tehokkaasti omaa optimiani, että mikä nyt milloinkin on käynnissä.



Vaan siis ah, en malta odottaa kun huomenna aamulla saan taas oman puhdistavan viherjuomani napata :P Pääsiäisbulkki onnistuneesti suoritettu :D

Ja nyt mä lähen vielä viimeiselle ehtoolliselle kiinalaiseen :P Pihalla odottaa kohta kyyti, ja se on tällä kertaa motskari, wuuh! :D


1 kommentti: