Elämä on erilainen vakiotankoilijan silmin. Tässä blogissa käydään oman mukavuusalueen ulkopuolella, ja takaisin tullaan taas yhtä tarinaa viisaampana, elämän hauskuutta silti menettämättä.

"You will find only what you bring in." -Master Yoda-

lauantai 14. syyskuuta 2013

Miehet tangolla

Tiesittehän, että tankotanssi ei ole vain naisille? Tiesittekö, ettei miesten tarvitse keimailla tangon kanssa, jos ei itse halua? Olethan ymmärtänyt, että tankoilu voi olla myös todella maskuliinista ja voimakasta?



Neljä videota, jossa esitellään tankotekniikkaa tyylillä. Katso nämä ja kerro sitten, onko tässä niitä neitimäisiä miehiä strippitangolla. Mies, tule ja katso mua rehellisesti silmiin ja sano, että sinua ei kiinnostaisi olla näin vahva ja pystyä hallitsemaan kehoasi niin kuin nämä miehet tekee.







Sitten vähän showmeininkiä Evgeny Greshilovlta viime vuoden Pole Arteista.

Tottakai miehistä saa vähän toisenlaistakin irti jos niin tahtoo. Tää seuraava on Australian tankokisoista ja tuolla Down Under on meno vähän erilaista, huolimatta siitä, että laji lähti käytännössä eloon Ausseista. Siellä on paikallinen naisten taso silti todella huono johtuen lajin yltiöseksikkyydestä, joka jättää paljon toivomisen varaa tankotekniikan opettamisen suhteen. Samaa on havaittavissa miehistä, kun katsoo ihan heidän vaatetustaan. Silti sieltä monta maailman huippua tulee, ja osaa heistä kovasti ihailen. Jos se seksikäs flow siirtyy tankotemppuihin, tulos on aika makea. Mutta, tässä tätä miesten kattausta.


Itse oon tykänny tosi paljon treenata miesten kanssa. Niillä on niin eri tavalla voimaa, kuin mitä naisilla. Itsekin intoutuu kun näkee toisen nostelevan itseään niin vahvasti. Olen opastanut laskelmieni mukaan 5-7 miestä tankoilun maailmaan. Niissäkin on yllättäviä eroja, kuten naisissakin. Pelkkä lihaksen määrä ja voima ei heti kerro siitä, mikä on henkilön kehonhallinnan taso, ja toisin päin. Näyttäisi varsin selkeältä, että kuka tahansa hyötyisi tämmöisestä ihan eri tavalla lihaksia kuormittavasta lajista esim sen perinteisen salitreenin lisäksi. Salillakin tehdään moninivelliikkeitä, mutta tanko kuormittaa koko kehoa ja vaatii hahmotuskyvyn kehittymistä ja kehontuntemuksen ja hallinnan kehittymistä. Sitten taas sanoisin saman toisin päin, tankoilun lisäksi salitreeni auttaa kehittämään kehoa tasapuolisesti, koska useimmat tankoilijat saa kroppansa kivasti toispuoleiseksi ja salilla voi rauhassa kehittää omia heikompia lihaksia ja saada siten ikään kuin spurtin tankokehitykseen. Alakroppaa ei tangolla myöskään kehitetä missään määrin samalla tavalla kuin esim salilla kyykkääminen kehittää, esim sitä bootya.


Mitäs mä sitten oon tehnyt, että oon saanut miehiä tangolle? Se on niin eri asia, mihin sen saa koukutettua kelläkin.

Osa on tullut koska mun kaveri, niiden tyttöystävä on tullut tankoilemaan ja siinä on sitten ikään kuin katsomopaikan hintana käynyt kokeilemassa itsekin. Silloin yleensä sanon, että ei tarvitse ottaa tätä niin vakavasti mutta tule kokeilemaan niin hoksit millaisten asioiden parissa tyttöystäväsi touhuaa. Ei tarvitse alkaa harrastaa samaa lajia, mutta ihan positiivista jos pariskunnat kokeilee toiselle rakasta harrastusta saavuttaakseen edes jotain ymmärrystä siitä, kun kuitenkin joutuu kuuntelemaan toisen suu vaahdossa puhuvan aiheesta. Paljon vähemmän kuolettavan tylsää kuunnella kun tietää edes vähän mistä puhutaan.

Osa lähtee vähän uhosta, että hänpäs tekee nyt tuon Human Flagin eli Iron-X:n. Monella miehellä sanoisin riittävän lihasvoima tähän mut kukaan ei ole vielä semmoinen ollut, joka ilman asianmukaista treeniä ja lihasten hermottumista olisi saanut sen tuosta vaan nykästyä. Lihasvoima ja hermosto pitää opettaa, valjastaa se uudelle ärsykkeelle. Muuten se on vähän kuin yrittäisi ratsastaa ilman ohjaksia.


Osalla on sitten ihan kiinnostanut kokeilla mistä tässä on kyse. On ehkä nähty jotain videoita ja ne on olleet coolin näköisiä. Asenne on heti alkuun, että mitään en varmaan osaa tehdä, mutta kokeillaan.

Vähän niin kuin Jussi, joka seikkailee näissä rengaskuvissa mun kanssa. Jussille pidin ihan useamman tunnin tankointron ja sitä itseä ihan kiinnosti, mistä tässä lajissa on kyse. Jussi on ahkera salilla kävijä ja bloggailee treeneistä itsekin. Jussi on sikäli virkistävä, ettei se tunnu vaivaavan päätään ihan turhaan sillä, voiko se tehdä tätä edes kokeilumielessä, koska on mies. Hauskanpito ja se, ettei ota itseään ihan hirvittävän vakavasti, on tosi kivaa. Jussi kirjoitti blogiinsa meidän tankosessiosta, käy lukemassa miehen aatoksia lajista: http://lahjattomat-treenaa.blogspot.fi

Tässä on kymmenen sekunnin video, kun Jussi liitää tangon kanssa :) Sillä oli oikeasti tosi hauskaa ton kanssa ja haastoi lihaksia ihan eri tavalla, vaikka salilla jaksaakin nostaa koviakin painoja.

Oli kuulemma polvitaipeissa tuntemuksia seuraavana päivänä :P
Yleensä kaikille vaaditaan rohkaisua, koska kyseessä on maineeltaa varsin feminiininen laji. Ne miehet, jotka ei ole suostuneet kokeilemaan jättää sen välistä juuri tästä syystä. Vähän niinkuin tulisi kastroiduksi ja tuntuisi niin homolta jos siinä vähän kävisi kieppumassa. Osa näin pelkäävistä on kuitenkin lähtenyt mukaan kun olen sitten näyttänyt noita videoita ja vakuutellut, että shorsit jalassakin voi tehdä vaikka mitä. Usein vastaava toiminta kuten telinevoimistelu tai Barstarzz-tyyppinen ulkoilmatelineissä voimailu kerää ihailua, kyllä siis mieskin näkee miten voimaa vaativaa tankoilu on.


Osa taas ei pelkää palliensa puolesta, mutta ei vaan kiinnosta koko touhu. Näitä on yllättävän paljon liikkeellä, kun kuuntelee tankoilevien tyttöjen poikaystävien reaktioita. Kerran pari saatettu huvikseen vähän hypähtää tangon ympärillä, mutta samassa asunnossa tankoileva vähäpukeinen tyttöystävä ei kiinnosta kovinkaan paljoa. Näitä miehiä bongaa aika-ajoin tankotyttöjen kotivideoiden taustalta pelaamassa tietokoneella. Näille myös moni miehen kaveri kommentoi, että sulla mahtaa olla kotona hyvät oltavat kun tyttö tankotanssii. Niin se on saattanut itsekin ensin ajatella, mutta loppujen lopuksi... Ei. Samanlaista hikistä treeniä se on kuin muutkin lajit. Se voi myös olla tympeä juttu monien miesten mielestä. Nainen haluaa pystyttää jonkun tolpan keskelle sun millintarkkuudella mitoittamaa kotiteatterialuetta, keskelle olkkaria, tv:n eteen. No way in hell! Sitten se vaikuttaa olevan kiinnostuneempi siitä pylväästä kuin sinusta. Ja missä on se seksikäs tanssi, entä korkkarit, entäs pyllistykset, häh? Tuossa se vaan roikkuu hikisenä ja valittaa ku ranteet on turrat, kylkeen nipistää ja sisäreidistä lähti iho. Ja kaupan päälle vielä jäpäjäpä siitä, miten vatsamakkaraki kuulemma rullautu tangon ympäri niin rumasti. Ja koko ajan pitäs olla muka ottamassa siitä jotain kuvia. Miksei se voi vaan käydä jumpissa, niinku normaalit naiset?



Tietysti jatkumon äärilaidasta löytyy myös niitä miehiä joilla koko touhu jopa ällöttää, oli se nainen tai mies joka tätä harrastaa.

Miesystävän houkuttelu tangolle tulee tapahtua hieman vaivihkaa. Ehkä ensin vaikka vitsillä. Sitten pitää pitää huoli, että pysytään niissä shortseille sopivissa jutuissa, mielellään ei mitään kylkijuttujakaan. Käsivoimaa ja olkanousuakin voi kokeilla kun vaan pyytää tulemaan samaa reittiä alas, niin ei ala rytistä. Mies saa sen verran rispektiä naiselta tehdessään invertin, perhosen tai olkanousun, että varmasti siitä jotkin kiksit tulee. Usein on auttanut miehen voiman kehuminen, mikä motivoi yrittämään jotakin temppua. Että "voi kun mä oon tuota niin kauan yrittänyt mut sä saat sen kerralla!" Pyörähdyksistä voi tehdä palomiehen ihan vain tankoon totutellakseen, mutta esimerkiksi karuselli on vauhdikas pyörähdys ja sopiva miehelle ensikerrallekin, eikä se tunnu miltään naisten pyörähdykseltä. Älä valita nilkoista sun muista miehelle, ellei se itse halua tehdä siististi.

Sitten vähän huumoria loppuun, tää on niiiiiin huippu!

Jos intoa riittää niin tässä on mun ja Jussin akrotreenit. Video on vähän pitkähkö mutta lähinnä se oli alunperin tehty meitä itseä varten.

5 kommenttia:

  1. Hirveen hyvä postaus! Muutenki tykkään sun kirjotustyylistä tosi paljon, ilo lukea! :)

    "Nainen haluaa pystyttää jonkun tolpan keskelle sun millintarkkuudella mitoittamaa kotiteatterialuetta, keskelle olkkaria, tv:n eteen. No way in hell!" - Tää on niin meiltä! :D Pari kertaa oon saanu sen spottaamaan, kun oon harjotellu jotain uutta ja aysha sitä jopa kiinnosti. Mitään se ei itse ole suostunut koittamaan, ainakaan mun ollessa paikalla. Pitäis ehkä houkutella mustikkapiirakalla tms... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos, ihana kuulla! :)

      Ihana, mustikkapiirakka :D Jos sen jotenki kiinnittäs katon rajaan ni joutus aina kiipeämään ja hakemaan :D Kauheen hauska ajatus, tai sitten jonku pleikkarin ohjaimen teippaa kattoon :D

      Poista
  2. todella hyvä kirjoitus! Mahtavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos!! :)

      PS. kaikille tiedoksi, päivitin Jussin blogiin linkin suoraan sen meidän tankosessiota koskevaan postaukseen, käykää ihmeessä tsekkaamassa miehen ajatuksia asiasta :)

      Poista
    2. Tarkotan siis tätä linkkiä http://lahjattomat-treenaa.blogspot.fi/2013/07/tankotanssia.html
      Saa kommentoidakin :D Tankoilijat vallatkoon hetkeksi pikkubodarin blogin :D

      Poista