Elämä on erilainen vakiotankoilijan silmin. Tässä blogissa käydään oman mukavuusalueen ulkopuolella, ja takaisin tullaan taas yhtä tarinaa viisaampana, elämän hauskuutta silti menettämättä.

"You will find only what you bring in." -Master Yoda-

tiistai 25. helmikuuta 2014

Venyhaasteen toinen päivä

Kyseessähän oli siis haaste, joka löytyy kokonaisuudessaan tältä sivulta:
http://www.unique-bodyweight-exercises.com/splits.html

sivuspagun tilanne lähtökuopissa


Suomennettuna se kuuluu seuraavasti:

Lämmittele hyvin ennen aloitusta. Venyttele päivittäin, mutta ole järkevä, elä tee väkisin. Edelliseltä päivältä arat lihakset ei ole este venytellä, lihakselta kestää vain aikansa tottua. Hengitä! Ulos hengittäessä syvennä venytystä, sisään venyttäessä pysy aloillaan. Rentouttavia syvähengityksiä. Rauhallisesti asetu liikkeisiin ja niistä pois.

Rennon venytyksen lisäksi käytetään isometrista venyttelyä, eli kun lihas on venytetty pisteeseen, jossa se jäykistyy eikä liiku enää, lihasta tulee jännittää ja puskea ikään kuin pois, vastustaa venytystä, ja samalla kuitenkin estää sitä karkaamasta esimerkiksi käsillä. Tai sitten ihan vain jännittämällä lihasta, kuten esimerkiksi käy kun puristaa lonkkia lonkankoukistajassa.

Koominen yritys rentoutua sivuspagussa.... :D


Liikkeet on samat koko kuusi viikkoa:

  1. Etutaivutus seisaaltaan
  2. Takareisi selällään, vuorotellen toinen jalka kohti kattoa
  3. Lonkankoukistaja polvi maassa, etujalka 90 asteessa
  4. Karate-asento, etujalka 90 astetta ja takajalka suorana takana, mutta sivulle kääntyneenä
  5. Etureisien venytys seisaaltaan tai makuultaan, kanta peppuun
  6. Spagaatti
  7. Ja oma lisäykseni, sivuspagaatti seinää vasten mahallaan


Kaikki on kestoltaan 30 sekkaa per jalka, ja tehdään 3 toistoa per jalka.

paremman puolen lähtö


Viikko 1
Venytä rauhallisesti kaikki venytykset siihen pisteeseen, kuin ne luonnostaan menevät ennen kuin alkavat kiristää, ja pysy siinä. Ekalla viikolla totutellaan päivittäiseen venyttelyyn.

Viikko 2
Muut ennallaan paitsi takareisi, lonkankoukistaja, karate, etureisi ja spagaatti isometrisinä. Eli ainoastaan etutaivutus normaalina rentona. Tarkoittaa siis, että sen 30sekan sisällä supistetaan venytettävää lihasta 3-4 kertaa rauhallisesti ja sitkeästi, sitten vapautetaan ja samalla lisätään venytystä.

Viikko 3
Sama kuin viikko 2.

Viikko 4
Tositoimet. Keho on alkanut tottua venytykseen, eikä edisty enää samanlailla. Kaikki samoin kuin viikolla 2, paitsi spagaatit. Spagaateissa käytössä nyt ekaa kertaa tuo "ei panttivankeja", ja rankkuutensa vuoksi sovella sitä vain 2 kertaa viikkoon, isometriset 2 kertaa viikkoon ja loput 3 päivää rentoutumistekniikkaa.
Ei panttivankeja: Ota käyttöön supistuksessa 2/3 voimastasi, hengitä pinnallisesti ja pysy siinä, mihin lihas suostuu menemään. Sitten päästä pitkä puhallus ja anna venytyksen syventyä entisestään. Syvän uloshengityksen tulisi helpottaa epämukavaa oloa.

Viikko 5
Muut samoin kuin tähänkin asti, mutta spagaatissa nosta hallitusti ja vaikka sormi kerrallaan käsiä irti maasta, jotta olet venytyksessä pelkkien jalkalihasten varassa.

Viikko 6
Lisää psykologia peliin. Kuvittele itsesi täydelliseen spagaattiin. Viimeisenä päivänä varaa aikaa puoli tuntia rauhoittua, mielikuvaharjoitella, ja tehdä sitten antaumuksella kaikki venytykset, pidempinä kuin tähän asti, viimeisenä spagaattivenytykset. Nauti saavutuksestasi ja pidä muutama taukopäivä.


Musta toi kuulostaa lupaavalta, tosin aion ottaa supervarovaisesti nuo painonlisäämisvaiheet. En tasan aio riskeerata enää yhtään takareisien venähtämistä!

Seuraa sarjakuva ekasta venyttelypäivästäni. Yritin saada itselaukaisimella kuvattua lähtötilanteeni. Tänään tokana päivänä on ollu kyllä jalat arkana. Ei kipeenä, mut jäykkinä.
"jaha, jaha, mitäs nyt?!"

"Mitä me hei tehään?"

"Määki tahon!"

"mitä sä teet, saanks määki tulla?"

"mä jään tähän kattoo sua!"

"Hei miks sä huidot mua sillä palikalla!?"

"Siis miten niin oon eessä? Eiks me tehäkään yhessä?"

"No hitto, minne mä sit meen?"

"No tuostahan nyt mahtus vielä altaki ryömii...."

"Ei voi olla noin rankkaa, et oo tosissas?"

"Joo mulle riitti"

"Leiki yksinäs..."
Ei sillä, etteikö mulla ois elämää muuten, mut ois se ilman tuota karvakerää hitusen tylsempää :)

6 kommenttia:

  1. Aa kiitos kun suomensit ja tiivistit tuon haasteen, tuntu vähän turhan suurelta luku-urakalta kun tuota eilen alkuperäseltä sivulta vilkasin :D Mietin tuota sivuspagaattia, että onkohan kaikkien edes mahdollista päästä siihen? Oma lähtötilanteeni sivuspagaattiin on nimittäin leveähkö haara-asento ja tuntuu että joku on iskenyt lonkkiini kipsiä..... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä :) Itelle teetti vaikeuksia sisäistää se, kun tekstiä oli paljon ja kuvia ei yhtään. Tarttin tätä suomennosta vähintään yhtä paljon siis itsekin :D Jokainen voi saada sivuspagaatin, mutta toisten lonkat on siihen vähän anteeksiantavammat kuin toisilla. Joten se kauanko sen saamisessa kestää, voi varioida. Teen tätä haastetta kaverin kanssa, ja tarkoitus on jakaa senkin edistyskuvia. Lähtökohta on sama kuin sulla: leveä haara-asento. Joten ehkä löydät samaistumispintaa :)

      Poista
    2. Oi noni, pitääki seurailla teidän edistymistä! :) Vähän mietin että itsekin alottaisi tämän haasteen kunhan tästä saa pahimmat muuttokiireet pois alta. Aiotko muuten tehdä postausta vielä erikseen siitä kyykkyhaasteesta, olisi mielenkiintoista kuulla siitäkin että vaikuttiko se kroppaan ja jos niin miten? :)

      Poista
    3. On mulla siihen after-kuvatki otettuna, tosin enemmän se omasta fiiliksestä välittyy ku niistä kuvista. En tiiä laitanko ihan kokonaan omaansa, mut johonki rakoon mä kyllä ymppään senki kyykkyjutun :)

      Poista
  2. Voi ei kuinka ihana toi kissa mukana! :D:D Tsemppiä venyttelyihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kissan ja itseni puolesta! :) Se on aika osallistuva, sanoisinko :D

      Poista