Elämä on erilainen vakiotankoilijan silmin. Tässä blogissa käydään oman mukavuusalueen ulkopuolella, ja takaisin tullaan taas yhtä tarinaa viisaampana, elämän hauskuutta silti menettämättä.

"You will find only what you bring in." -Master Yoda-

tiistai 11. helmikuuta 2014

Viva la päälläseisonta-revolution!

Tein just havainnon jooga-päälläseisonnasta. Oon touhunnu tätä lähinnä tankoa vasten, mutta tahtoisin saada tän tietysti ihan ilman sitä.

Oon ollut siinä uskossa, että mun kroppa on väärässä asennossa jo lähtiessään, johtuen takareisien kiristämisestä. Eli etten pääsisi kävelemään tarpeeksi lähelle kroppaani jaloillani. Niin kuin tässä alemmassa kuvassa.

kuva
Lähdin sitten testaaman tätä hypoteesia. Tuosta seuraava askelhan on sitten laittaa toinen jalka koukkuun rinnan eteen, sitten toinenkin, ja hiljakseen nostaa ne molemmat ylös. Toki jos pistäisi toisen jalan suoraan kohti kattoa, sekin toimisi balanssina, mutta siihen ei riitä venyvyys, se yläjalka jäisi sojottamaan miten sattuu. Mutta lähdin ihan just äskön testaamaan, että onko se tosiaan niin, että oon liian takakireä tuohon?

Alla todistevideo siitä miten kävi. Samalla myös siitä, miten kivaa Potun kanssa on joogailla :D
Kädet näyttää kuin ne olisi samalla viivalla pään kanssa, en tiedä miksi mutta kolmio siinä oli. Enkä nojaa tankoon. Niin ja en mielestäni sössötä tolleen, mut toi on mun kissavauvalössöpössö-ääni :D



Jos tämän asian tekniikka kiinnostaa enemmänkin, niin katoppa pari postausta taaksepäin, siellä on kattava matskupaketti päälläseisonnoista.

Awa, eli Pottu, on toki ahkera joogaaja itsekin. Tässä alemmassa kuvassa on menossa tarkastelun alla child's pose, ja se näyttää sujuvan kuin parhaaltakin ammattilaiselta :D


Mutta siis, tutkimukseni tuloksena se, että liikkuvuus kutakuinkin riittää, pääsen tarpeeksi lähelle jaloillani, saan jalkani syliin ja pystyn työntämään kehoa vielä tarpeeksi taaksekin. Nyt puuttuu vaan lantio. En oo hitokseenkaan sitä löytänyt. Vissiin ne pilates-puhallus-lihakset jääny kehittymättä. Oon huomannu monessa muussakin liikkeessä, että niitä ois tarvittu.
Mahtaako ne olla myös ne samat lihakset, mitä käytetään mm nostaakseen jalat kohti kattoa bumerangipyörähdyksessä?
Just ne liikkeet, joissa mun lonkat sanoo piks poks! Oon kato semmonen hipsteri! :D Get it? Lonkka, hipsteri? :D

Mutta kyllähän se lantio on vaan löydyttävä! Tätähän voi treenata montaakin eri reittiä. Tangon kanssa tai ilman. Tietysti helpointa lieneisi treenata ylhäältä alaspäin eli vanha kunnon eksentrinen toisto eli hidas alastulo. Kehittää lihasta nopeammin kuin ylös pusertaminen, sanoo moderni lihastutkimus. Joten nyt ei muuta kuin teoriasta käytäntöön, tämähän lähtee tästä nyt uuteen lentoon!

Tosin nyt just on mentävä nukkumaan, oon niiiin ylittäny taas nukkumaanmenoaikani... murh...

4 kommenttia:

  1. Ihana tuo sun karvapallero :3

    VastaaPoista
  2. Ahaha, ihana, kissat on parhaita :D

    VastaaPoista
  3. Pottu on aivan ihana! Minkä rotuinen se on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kehut välitetty myös asianosaiselle :) Rotu on Pyhä Birma, värityksenä sininaamio. Ihanan pörröinen ja rauhallinen mutta leikkisä rotu :)

      Poista