Elämä on erilainen vakiotankoilijan silmin. Tässä blogissa käydään oman mukavuusalueen ulkopuolella, ja takaisin tullaan taas yhtä tarinaa viisaampana, elämän hauskuutta silti menettämättä.

"You will find only what you bring in." -Master Yoda-

sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Sexy Flexy

Kun tuossa taannoin ehdin jo jäpättää läpi siitä tankotanssin suhteesta strippaukseen, ja myöhemmin kerroin olleeni Jyväskylässä Nanna Halosen striptease-workshopissa, niin on vain paikallaan jatkaa asian tiimoilta vielä vähän lisää.

Nanna on Tampereelta Pole Academylta. Tuli sitten Nannan kanssa siellä Jyväskylässä puhetta Kuopiosta ja Nanna kyseli onko meillä joku treenipaikka, koska hän on tulossa muissa asioissa käymään yks viikonloppu. Siitäpä sitten tökkimään palasia oikeisiin suuntiin, peukut pystyssä, että Hytke ymmärtää hyvän päälle ees tän kerran, ja volá! Nanna veti meille eilen alkeis- ja jatkotason workshopit sekä sitä ah niin ihanaa Stripteasea!

Edelleenkään vaatteita ei poistella ja rumasti ei rynkytetä, mutta liikutaan sitäkin kauniimmin, hitaammin ja sulavammin. Semmoinen nestemäinen soljuvuus on tavoiteltavaa. Aiemmin Kuopiossa ei olekaan kukaan mitään workshoppia edes pitänyt, ja tämän tyylistä tanssia ei ole harrastettu missään muodossaan. Oli ihana nähdä, miten innoissaan tytöt oli, paaaaaljon enemmän kuin mitä ihmiset oli Jyväskylässä. Jyväskylässä juuri kellään ei ollut korkkareita, Kuopiossa taas kaikilla oli ja parilla joilla ei ollut, kovasti sitä harmitteli. Kaikki ilo irti ja kerranki ku saa kokeilla jotain uutta, esim korkkareita, niin todellaki popot jalkaan! -mietti nää savolaiset :) Nannan lähdettyä me vielä varmaan tunti fiilisteltiin hämyisessä salissa, kuvailtiin tehtyä koreota videolle. Mietin, miten hienoa sekin on, että jokainen uskalsi, että me muut katsottiin vierestä kun yksi tai kaksi kerrallaan tanssii hitaan seksikkäästi kameralle ja pienelle yleisölle. Ekan oppitunnin jälkeen. Eikä kukaan sanonut, ettei voi tanssia muiden nähden, koska on niin läski tai kömpelö tai mitään. Ja ennen kaikkea me kannustetaan toisiamme! Yksi sanoikin, että on kivaa kun tankolijat ei ole susia toisilleen, muissa tanssilajeissa saattaa esiintyä jopa kilpailua siitä, kenen spagaatti on alimpana ja kuka on kaunein, laihin, jne.

Ihan vaikka näin psykologina näen sen jotenkin todella sydäntä lämmittävänä, kun osataan olla sinut itsensä kanssa ja nautitaan olostaan, tullaan ulos kuoresta. Se ei ole mitään ylpistelyä eikä halpaa, vaan jokaiselle suomalaiselle ja jokaiselle naiselle tervettä itsetuntoa. So beautiful :)

Itse vahvan linjan (entisenä?) poikatyttönä tämmöinen tyyli on aika vierasta ja totally out of my box. Ei lähelläkään mun comfort zonea, mut ei toisaalta enää niin kaukanakaan kuin mitä se sillon ihan ekaa kertaa oli. Mun sexy floorwork-neitsyys meni puoltoista vuotta sitten New Yorkissa. Sillon se oli lähinnä kylläkin jännää ja uutta, omalla kohdallani ei kovinkaan viehkeätä vielä. Sillonkin kyllä jo huomasin, että huh sehän on rankkaa! Vaatii ensinnäkin keskivartaloa pitää ne asennot kohdillaan, jalat ilmassa, selkä kaarella tai että habat pullottaa kun teet maailman hitainta rullaus-punnerrusta.

istun pienenä länttinä tuolla seinän edessä. Jännittyneenä. Odottamassa elämäni ekaa floorwork-tuntia.
Tuossa ylemmässä hämyisessä kuvassa odottelen elämäni ensimmäisen floorwork-tunnin alkua "mikä sen nimi nyt olikaan"-Nykiläisellä tanssistudiolla. Mulla on jossakin vieläkin listattuna mitä liikkeitä me tehtiin, muistas vaan, että missä. Niiden muistikuvien pohjalta sitten kuvasin tän alemman (oli jo strippauspostauksessa esillä) tuossa keväämmällä Kuopion Hytkeellä, lähinnä sillä ajatuksella, kun en jaksanu tehä mitään temppuja ja tämä pälkähti mieleen. Kovin on raakile vielä tää mun taitotaso, mut jostainhan me kaikki aloitetaan :)


 ps. Mikä tätä Bloggeria jatkuvasti vammaa ku se ja youtube ei oo nykyään juuri ikinä väleissä? Tympii laittaa nää videot aina sorkkimalla noita html-koodeja....

Tässä kuvassa oon Steven Retchlessin (vasemmalla) tunnilla NY Body&Pole-studiolla. Itse en ole kuvassa.
Ja kyllä, Stevenillä on korkkarit :)

Moni kuopiolaisista jatkotason treenaajistakaan ei vissiin omista tätä mulle tyypillistä tiedonjano-persoonallisuustyyppiä ja tällä kertaa se näkyi siinä, ettei suurin osa tiedä kuka on Alethea Austin. Olin ensin poistamassa tätä tietoaukkoa yksittäin siitä kiinnostuneilta, mutta samapa se on postata tähän kaikki ne videot, mistä itse tykkään Aletheasta. Tai oikeestaan ei nää ehkä oo se top4 mistä pidän, välttämättä, vaan top4 tämän aamuisen etsinnän aikana. 

Aletheahan tunnetaan lisänimellä Queen of Sexy Flexy. Alethean tankotanssiura alkoi auto-onnettomuuden jälkeisenä kuntoutuksena, sitä ennen oli harrastettu muita tansseja. Alethea on naimisissa ja sen mies itse asiassa teki sen Jenyne Butterflyn rengas-videon, joka löytyy tästä postauksestani: One Ring to Rule Them All



Tämä alempi on jokin esiintymisveto, aluksi kovin pienenä näkyy mut se kyllä paranee. Aikamoinen kyllä :)

Hämyisissä valoissa tehty hidas tanssi:


Ja kisaveto:





Markkinoilla on toki muitakin sulavalinjaisia "lattialuutuja". :D

Tässä on Australialainen, Sydneyssä Pole Dance Academy-nimisen studion omistaja, Michelle Shimmy. Arvostan ihan sikana Shimmyn kehonhallintaa, aivan mielettömiä käsilläseisontoja!

Ja jos haluat lisää tältä naiselta, niin tuostapa löytyy ja katoppa samalla mitä sen youtube-kanavalta löytyy ylipäänsä: http://www.youtube.com/user/michelleshimmy

Jos ylipäänsä halut nähdä lisää naisia tanssimassa seksikkäästi, usein jopa lähes kokonaan ilman minkäänlaisia sen kummempia temppuja tangolla, niin paras tapa löytää näitä videoita on kirjoittaa YouTubeen UPA Bringing sexy back. UPA on United Pole Artists-järjestö, jolla on joka vuosittain 2-viikon mittainen teemaviikko, jolloin ihmisiä kautta maailman pyydetään postaamaan oma seksikäs tankovideo tuubiin ja nimeämään se tuolla otsikolla, jotta se löytyy ja liittyy muiden kaltaistensa joukkoon. Ymmärtääkseni tämä kaikki lähtee siitä ideasta, miten tankoilu on kasvanut paljolti ulos siitä seksikkäästä linjasta, mitä se alkuunsa oli, varsinkin kun Olympia-laji-puheet tulevat jatkuvasti enemmän ja enemmän esille. UPA:n vuosittaisella kampanjalla nostetaan tätäkin seksikästä puolta esiin.
Jonkun aikaa näitä kattelee ihan mielissään, toki jossain kohtaa tulee jo vähän semmoinen olo, että ne alkaa toistaa itseään. Kaikkea kohtuudella siis :) 


Ja minä? 
Itse löysin tavallaan oman genreni tästä seksikkyydestä, mutta vain osittain. Olen ehkä vähän hahmottamassa omaa tyyliäni, ja se on kombinaatio tätä sulavaa seksikkyyttä, taiteellista jazz/nykytanssi-tyyliä ja sekaan vielä aimo annos huumoria ja hubbailua. Toisinaan kaikkia näitä kolmea, toisinaan vaikka vain yhtä. Mä tykkään ylläpitää sekä tangolla että omassa elämässä kaikki ne sateenkaaren värit. Kaikelle on aikansa ja paikkansa :)
Vielä kun oikeasti siis osaisi tanssia, freestylata, näyttää sulavalta ja kauniilta. Sinne pyritään, yksi koukkupolvi ja löysä nilkka kerrallaan :)

Bonuksena vielä loppuun Alethean floorworkkia tuolin kanssa. 

Mut eikös se tosiaan niin ole, että oman mukavuusalueen ulkopuolella se taika tapahtuu? Ehkä just sen vuoksi, kun tää tyyli on monelle niin vierasta, se tuo tavallista suuremman vapaudentunteen? Jotakin turhia muureja napsahtelee oman pään sisällä auki. Tän ei tartte olla jokaisen teekuppi, mut suosittelen jokaista kokeilemaan. Ja vaikket kokeile, niin suosittelen olemaan silti nyrpistelemättä sille, joka tykkää olla vähän sexy flexy :)

5 kommenttia:

  1. Itekkin vielä haen omaa tyyliäni ja pidän kyllä semmosesta hieman viekottelevasta ja seksikkäästä tyylistä, mutta en voi mitään sille, että etenkin toi eka video: bling-bling-bikinit, kiemurtelu ja järkyttävät platokengät ei vaan iske yhtään :D Liikaa selän venymistä ja kiemurtelua mun makuun, enkä tosiaan tykkää tuollasista kengistä yhtään vaan ite käyttäisin ihan normikorkkareita :) Hmm, mistähän mä löytäisin videon joka osottais mun maun tän sexy-tyylin suhteen, mut noh, tajuat varmaan pointin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Look no further, mä tiiän just mitä sä tarkotat! http://www.youtube.com/watch?v=RD7xfk04TJs
      Eiiiikös!? :D :D
      Tosipuheessa, niin mun mielestä tuossa on jo ihan kaameat kaviot. Eikä ne korkeat plattarit ole muakaan varten, nekään siis vielä käveltävissä olevat korkeudet. Mut mitä nyt Nannan tunteja kaksi oon käyny niin ymmärrän niiden hyödyn, suojaavat jalkaa vähän paremmin lattialla möyriessä ja niitä on helpompi vetää perässä kärki maassa. Ja itse asiassa mun omat täysin normaalit korkkarit hajos tuossa, ne oli kankaiset. Platterit kestää kulutusta paremmin. Mutta, niin kuin tuolla tekstissäkin sanoin, niin ihan hirveän pitkään putkeen tätäkään tyyliä edustavia videoita ei jaksa katsoa, kun tulee semmoinen olo, että on nähnyt hetkeen riittämiin pystyssä töröttäviä pyllyjä :D

      Vaan, jokaiselle oma teekuppinsa. Mun teekuppini on ehkä vierailla kohtuullisissa määrin vähän jokaisessa pyödässä :P Mulla on muuten musamakukin aika kaikkiruokainen. Ja oikeestaan muutkin tanssit, viihdyn sekä baletissa että dancehallissa. Kai se on ihan luonnollista, että sama pätee sitten tankotanssinkin eri sävyihin.

      Linkkaappa sitten kun löydät sen semmoisen video, missä on sun silmää miellyttävää sexy-tyyliä :)

      Poista
  2. Ahaa, okei, en tiennytkään noita kenkien hyötyjä, koska en ole valitettavasti täällä Oulun seudulla päässyt vielä tämmöistä ohjattuna kokeilemaan :D Mutta joo, se on kyllä hyvä, että vierailee eri tyyleissä! No, löysin yhden videon ku nopsaa etin, tässä jonkin verran heruttelua, mutta myös tehdään tangolla temppuja: http://www.youtube.com/watch?v=GapR198Ut_k Eli mua pelkkä tangon hinkkaus ei vakuuta, vaan tangolla on tehtävä myös hienoja temppuja ja sitten välissä voi vähä hinkuttaakki :D

    Niin ja en viiti tänne linkittää jos kyseinen henkilö ei sitä halua, mutta jos tiedät All you need is love... and a dog - blogin pitäjän ja hänen tanssivideonsa niin minusta ne on tosi kauniita ja sensuellejä, eikä tosiaankaan liikaa heruttelua, ja tankotemput on pääosassa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dirdy Birdy! Se on ihana! :) On silläki jokunen video, missä on aika suoran vihjailevaa toimintaa ilman temppujaki, mut pääasiallisesti lähinnä kauniin seksikkäitä. Samantyyppinen on Aerial Amy, tosin se on ehkä Dirdya ihan hitusen enemmän kallellaan sinne lattiajuttuihin omissa videoissaan, vaikka semmonen temppu-ope onki. Ja hehe, tuossa sun linkkaamassa videossa oli sama musiikki ku mitä tuossa Alethean videossa, josta et tykänny :D

      Tokihan mä ton blogin pitäjän Ewyn tunnen, ollaan samassa paikassa samaa alaa opiskeltukin :) Ja I agree, tosi kaunista menoa on :)

      Poista
    2. Iii, kiitos ihanat♥♥ Vähänkö lämmittää mieltä varsinkin nyt, kun tankoinnostus on ollut vähän hukassa.. :)

      Poista