Elämä on erilainen vakiotankoilijan silmin. Tässä blogissa käydään oman mukavuusalueen ulkopuolella, ja takaisin tullaan taas yhtä tarinaa viisaampana, elämän hauskuutta silti menettämättä.

"You will find only what you bring in." -Master Yoda-

sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Wind of Change: New Invaders - Jyväskylä muuttaa Kuopioon

Vuosi sitten tulin minä. Ja nyt, vihdoin, alkaa vissiin mun Jyväskylän elämäni valua Kuopioon. Oli jo aikakin seurata perässä! Mites päin se sanonta nyt menikään, että jos Mooses ei tule vuoren luokse niin vuori tulee Mooseksen luokse, vai oisko ollu toisin päin :D
Tanssihirmut SalsaStudion avajaisissa!

Toisin sanoen: Jyväskylän Ready.Set.Pole! avaa Kuopiossa ja samoin SalsaStudio.


SalsaStudion avajaisissa kävin tänään Elinan kanssa, tanssittiin 2,5h sisältäen Reggaetonia, Dancehallia, Ladies stylea, Afroa ja Rumbaa. Kaksi jälkimmäistä oli mulle aika hämäriä, ei riitä koordinaatio. Toisaalta ihanan rauhallisia, näin alkeina ainaki. SalsaStudion tilat Kuopiossa on pienet mutta ihan syötävän söpöt! Ihanat lattiat ja pinkit seinät ja tykkään tosi paljon kun se ei oo ekassa kerroksessa, ja salia reunustaa ikkunat, joita ei oo peitetty tarroilla. Päivänvalon näkeminen piristää ihan hirveesti :)

Hitto että hikoilutti!
Jyväskylän SalsaStudiolla alunperin aloitin tankoilun käymällä vähän päälle kymmenisen kertaa syksyllä 2011. Syksyn 2012 olin SalsaStudiolla sihteerinä ja sain rajattomasti tanssia siellä ja tulikin tutustuttua moniin semmoisiin tansseihin, joista en muutoin tietäisi yhtään mikään. Niinku Bachata, Comtemporanio tai Dancehall (joka on ihan huippua ja sittemmin levinnyt myös laajempaan tietoisuuteen!). Balettia tuli kans tehtyä, samoin vähä hiphopia. Mistäänhän minussa ei edelleenkään näe, että ikinä olisin tanssinutkaan. Puolen vuoden aktiivitanssit ei riitä täyttämään mun valtavaa mustaa aukkoa rytmitajussa tai kehonhallinnassa.

SalsaStudion entisenä tyytyväisenä sihteerinä pukeuduin uusiin avajaisiin kiireestä kantapäähän firman vaatteisiin.
Paidan ostin tänään, oon aina tahtonu tuommosen söpön löysän ja heiluvan topin.

SalsaStudion tankoilun ja RSP:n väliin mahtuu kevät 2012, jolloin olin vaihdossa. Teksasiin nää ei ehtineet tuossa ajassa laajentaa, mut ehkä jos oisin sielläkin pidempään ollut :D Tänä keväänä tosin Kuopio pääsee nauttimaan näistä molemmista. RSP:llä olin ihan vaan tavan tankoilija since kesä 2012 ja pidän sitä vähän kuin kotinani mitä nyt tankoiluun tulee.

SalsaStudion Kuopion sivuille tästä. Ensi viikolla kaikki tunnit on 5e/kpl. Sihteeriksi pääsyä kannattaa vielä kysellä myöskin, voin suositella, koska paikkana se on tosi kiva ja tanssimaan pääsee paaaaljon :)



Itse lähden vielä ensi viikolla testaamaan Kuopion Tanssikoulun Nyky/Jazz-tunnin, koska haluan tanssilajin joka kehittäisi mun tankoilmaisua. SalsaStudion tanssit on näin alkuunsa niin lattaripainotteisia, että mä pidättäydyn siitä tarjonnasta vielä. Oikeesti oisin tahtonu Kuopion Sirkukselle Käsilläseisonta-tunneille, mut ne oli täynnä ja ne oli sitä jo syksyllä :(


RSP:n avajaiset on 1.2, eli eipä sinnekään enää kauaa ole. Jännää :) Ja jännä nähdä miten Kuopion tankoilu reagoi siihen. Tilat on tosi makeet, ja oon ollut niitä itsekin jo remppaamassa, maalailemassa lähinnä. Sit pääsee reenaamaan laadulla :)

Minä jakaveri

Korkeutta piisaa!

RSP:n tulossa ei ole minullakaan puhtaat jauhot pussissa. Tarina menee näin:
Muutaman kanssa meiän tankopoppoossa ollaan jo pidempään haaveiltu omasta studiosta, jossa saatais meidän harrastustilat ja olot semmoiseen kuosiin kuin niiden pitäisi ollakin, jotta laji ja harrastajat voisi hyvin ja voitaisiin keskittyä tankoiluun ja kehittymiseen. Meillä ei oo vaan ollu tarpeeks rahkeita, kun suurin osa on niin sitoutunut muille urapoluille, että yrittäjyys ois ollu iso harppaus. Jyväskylässä käydessäni olen sen sijaan vauhkonnut ja puhunut meidän tilanteesta jo vuoden päivät kaikille, jotka on yhtään inahtaneet olevansa kiinnostuneita kuulemaan. RSP:n omistajan kanssa tästä tuli sitten puhetta myös, ja ideat vaihtuivat päästä päähän. Siinä kohtaa olin Amorina ja ammuin nuoleni RSP:n Saaran ja meiän Kuopion Oonan välille, joka on liikunta-alan ihminen ja etsi töitä ja oli miettinyt jo studion perustamista niinkin pitkälle, että tiloja oli katseltu. Raahasin Oonan Jyväskylään "kosioretkelle", käytiin tankoilemassa RSP:llä ja istuttiin Saaran kanssa samaan pöytään, ja heillähän sitten leimahti. Sen jälkeen minä vähän niin kuin astuin takaisin taka-alalle olemaan psykologi/tanko-inthusiast ja hengessä ja hiessä mukana, ja siitä eteenpäin bisnekset jäi näille kahdelle.


Vähän sitä on jännityksellä saanutkin seurata, että mitä tästä tulee ja mitä ne saa aikaan. Mut nyt kun konkreettisesti tilat on tuloillaan ja ohjaajiakin paraikaa varmaan valkkaillaan eli pyörät on pyörimässä, niin oikein ylpeä saa olla näistä bisnesmimmeistä :) RSP:n rempassa ainakin tulee semmoinen selväksi, että sitä tilaa on rakkaudella tehty, siihen malliin yksityiskohtia hinkkaillen on sitä maaliakin seinille laitettu, että hutiloinnista ei voi ketään syyttää :D
Meiän Oona :)
Tässähän saa melkein kateellisena katsella vierestä kun toiset värkkää tankoa työkseen :D Se, että on oikea validi ammatti, jota ei halua hylätä eikä supistaa, meinaa että harrastuksesta ei enää oikein voi tulla ammatti vaikka ois mikä, tai siis omassa tapauksessani kun fyysinen lahjakkuus ei riitä niin edes tosissaan harkita olevansa semmoinen täyspäiväinen puuhapetekään. Kaikkihan siitä haaveilee, että työ ois semmosta inspiroivaa ja intohimoista harrastamista. Tosin sen satun tietämään, että harrastuksen tullessa työksi, tietty rentous tekemisestä uhkaa kadota, jos huonosti käy. Oma työni on mulle onneksi kuitenkin myös se intohimo, että en mä tässä lyhempää kortta oo vetäny :P

Tässä näemme vasemmalla omistaja-Saaran. Ja vieressä yhden ohjaajista.
Tämän jälkeen tunnistatte varmasti, jos torilla tulee vastaan! ;)

Odotan sitä, että pääsen itse ohjattavaksi ja viihtyisään miljööseen. Spinnitankoja tulee myös, ja sekä ohuempia että paksumpia tankoja. RSP järkkäilee Jyväskylässä kaikenlaisia spesiaalituntejakin, joten niitäkin odottelen innolla Kuopioon. Aaaah!


Kyllähän tässä harrastamisen hinta nousee huomattavasti, koska jo pelkkä RSP maksaa enemmän kuin Hytke, mutta tähän kylkeen pitää ottaa sitten vielä jokin kuntokeskus, jotta voi tehdä myös muuta treeniä kuin tankoa. Ollaan tällä hetkellä neuvotteluprosessissa kimpassa vaihtaa KunnonSalille(miten lie onkaan kirjoitusasu). Pääsisin töiden puolesta ilmaiseksi johonkin mihin lie salille, ja tiedän kyllä eniten viihtyväni jossain pienessä tilassa, mutta mä kaipaan myös ihmisiä ja eritoten sitä, että saa treenikavereita. Ihmisten ilmoille :) Oon myös hengannu nyt tän vuoden niin paljon naisten ympäröimänä, että ei mua haittais yhtään jos välillä näkis miehiäkin jossain :D


Harrastusmuutosten kevät, mutta toivottavasti vain parempaan suuntaan :) Mun ainoa huolenaiheeni tän yhteisöllisyyden puolesta toivottavasti otetaan jotenkin huomioon RSP:llä yhtenä Kuopion erityispiirteistä, ja toisaalta luotan ihmisten voimaan, että vaikka ohjaaja ei meitä tuntiskaan niin me itse luodaan se ilmapiiri myös sinne uuteen paikkaan. Miksei bisnes ja lämpö vois kohdata, kun kyse on kuitenkin tankoilusta? Ja vähäpukeisista SAVOLAISISTA naisista, eipä unohdeta sitä :D

2 kommenttia:

  1. Mitenhän Hytkeellä käy noiden tankotuntien sitten? Mulla on sinne niin järkyn halpa vuosikortti etten ihan hevillä vaihtaisi pois. Meinaatko sä ohjata vielä tanko III:a, vaikka vaihtaisitkin RSP:lle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jäänee nähtäväksi millaiseksi kummankin paikan asiakaskunnat ja määrät muodostuu. En oo sanonu ohjausta lopettavani, mutta en usko, että kahta tuon tason viikkotuntia ainakaan, koska niiden suunnittelu/opettelu vie niin paljon aikaa ja käyn kuitenki päivätöissäki niin on aika raskasta. We'll see.

      Poista