Elämä on erilainen vakiotankoilijan silmin. Tässä blogissa käydään oman mukavuusalueen ulkopuolella, ja takaisin tullaan taas yhtä tarinaa viisaampana, elämän hauskuutta silti menettämättä.

"You will find only what you bring in." -Master Yoda-

lauantai 5. heinäkuuta 2014

My new Love :)

Kyllähän se niin on, että naisen paras ystävä on messinki. Timantit menkööt jollekin toiselle.


Olin vähän auringossa palanut näitä kuvia otettaessa :D
Eli viimeinkin esittelyssä mun uusi tanko, 45mm messinkinen X-Pole Xpert. Saapui tuossa lopumpana kevättä Oulusta. Olin jo pidempään pohtinut, että 50mm on itselleni liian paksu. Vanha tankoni oli siis 50mm titaani. Etsin ensin titaanista, niin kuin vanhakin tankoni oli, mutta sitten mietin, että messingin huhuttu pitävyys voisi sittenkin olla oma juttuni. Missään en ollut päässyt messinkiä kuitenkaan kokeilemaan, joten vähän meni kuin sikaa säkissä.


Samalla tässä näkyy nyt ekaa kertaa kuvattuna Sailalta aikoinaan ostamani Bad Kittyn Romper-asu, eli tommonen "uikkapuku" :) Ihqu puku sekin. Housuosa on pienempi kuin shortseissa, siihen pieni totuttautuminen, mutta mustat alkkarit jos pistää niin kukaan ei pysty havaitsemaan jos jostain kulmasta puvun housut onkin liikahtaneet. Ettei vaan tuu rekkamiehen hymyä, nääs :P


Vanha titaani matkasi sitten kaverille edukkaaseen kaverihintaan. Uusi koti siis jo silläkin, toivottavasti luovat toisilleen paljon hyviä hetkiä :)


Kotitankoilu on tupannut jäämään huomattavan vähälle, kun olen aina ihan naatti kaikista kodin ulkopuolella tapahtuvista treeneistä ja kämpillä on aina sen verta tavaraa pitkin ja poikin, että ensin joutuisi raivaustöihin, että tankoilemaan edes mahtuisi. Mitä vähemmän käytin kotitankoani, sitä vankemmaksi kävi havainto, etten saa sillä enää mitään aikaan, en siis pysy siinä ja saa otetta, koska kaikkialla muualla on fitpolet. Titaani ja muut metallit lämmetessään tuntuu tosi ihanalta, ei raasta ihoa niin kuin jauhemaalatut (esim FitPole), mutta jos ei ole lämmin niin aika liukasta on meno. Halusin silti kuitenkin uudenkin tangon olevan metallia, koska en ehkä kuitenkaan ole kovin tykästynyt FitPoleihin kotikäytössä. Eikä niillä ole sitä omaa parasta kokoani eli 45mm. 48-50 on liian iso ja 42 on aivan liian ohut mihinkään jalkajuttuihin.

Kotona on myös semmoinen psykologinen tekijä, että olen tottunut sinne päästyäni pääseväni vihdoin syömään ja sitä myötä rentoutumaan. Tämmöinen "lösähtämismentaliteetti" pitää ensin voittaa, ennen kuin kotitreeneistä tulee oikein mitään. Se on joskus yllättävän haastavaa, ei käytännössä saisi istua alas ollenkaan, se on muuten menoa se.


No mitä nyt sitten tykkään tästä messingistä?

Kuten otsikkokin sanoo, niin aivan ihana! Just hyvä käsissä! Toki ensin pitää lämmitä, ja käytän grippejä tosipaikan tullen, mutta kroppaa vasten varsin ihana tunne. Ei kisko ihoa, eikä polta. Sitä on vaikea kuvailla, sitä semmoista pehmoista pitoa, mitä metallista saa. Jotkut ovat myös raportoineet messingin tuovan semmoisen ns jauhoisen fiiliksen käteen. En havaitse semmoista itse. Toisaalta tankoni on jo sen verran käytetty ja ikääntyneempi, että pintakin on tummentunut, joten en tiedä koskeeko tuo jauhoisuus lähinnä semmoisia aivan tuliteriä tankoja.

Fitpoleen tottuneelle ei ehkä messinkiin ole niin pitkä harppaus kuin mitä esim kromiin, joka on tosi liukas jos ei ole kunnolla lämmin.


Näissä kuvissa treenaan outvert-laskua. Koko Kuopio tuntuu treenaavan tätä nyt. Spottaajan henkisen ja taktiilisen tuen turvin olen tämän tehnyt, mutta näin kotioloissa ei irronnut.



Himohyvin tämä uusi kaveri myös spinnaa. Kuten jo aiemminkin mainitsin, niin tein freestylen spinnitangolla, ja tuli ihan hirveen paha olo. Ei oo polla tottunut, mutta vakuutuin tämän uuden tulokkaan olevan varsin liukas kumppani pyörähtelemään. Tästä innostuneena tanko on ollut nyt koko ajan spinnimoodilla ja into on suuri.


Hetki uudelle kotitanko-innolle on otollinen, sillä en ole tällä hetkellä jäsen RSP:llä, enkä treenaa enkä ohjaa enää Hytkeellä, eikä luvatut tangot ole vielä tulleet KunnonSalille (mikä ärsyttää näistä eniten). Kuntosalilla käynti on lähtenyt pitkästä aikaa taas hyvään käyntiin, joten aion tällä hetkellä kääntää panostusta eniten siihen. Sillä on kuitenkin positiivisia vaikutuksia sekä painoon, että mieleen, eikä haittaa kohonnut elopaino (paitsi leuanvedoissa). Sitten kun tämä rasvabulkki ehkä joskus kääntyy lihakseksi, alkaa tankoilun määräkin treenikalenterissa taas kasvaa. Joskin pidän sitä tankoa tietysti koko ajan mukana, ja näin kesällä tulee takuulla tehtyä ulkotreeniä sekä sillä, että renkaalla. Salitreenauksesta on ollut käytännössä melkein vuoden tauko, niin nyt on korkea aika puntata sitäkin. Siihen kylkeen sitten tätä kotitreeniä, niin eiköhän se ole jo melko hyvä combo :)

The Selfie of my life! :D I'm a semi-pro ;)

Kotistudion kuvausolosuhteet on muuten vähän niin ja näin. iPadi nurkassa blenderin päällä tuotti parhaan tuloksen, ja unohda ne itselaukaisut, ne ei osu ikinä oikeaan hetkeen. Kuvaa video, ja ota siitä screen shotteja. Tässä tosin saattaa laatu kärsiä, ja on nuo ylemmätkin kuvat vähän suttaisia... Mutta, oh well... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti