Elämä on erilainen vakiotankoilijan silmin. Tässä blogissa käydään oman mukavuusalueen ulkopuolella, ja takaisin tullaan taas yhtä tarinaa viisaampana, elämän hauskuutta silti menettämättä.

"You will find only what you bring in." -Master Yoda-

lauantai 11. maaliskuuta 2017

Tavoitteet 2017

Maaliskuu, ja varmasti Uuden Vuoden lupaajat on jo väsähtäneet saleilla. Minä tässä vasta lämmittelen :D Tykkään kovasti tehdä uudet tavoitteet tulevaa vuotta varten, ja käydä läpi viime vuotta. Mulla oli aika monta tavoitetta viime vuodelle, ja ensinnäkin olen positiivisesti yllättynyt, että osasin pitää niistä suurimman osan mielessäni pitkin vuotta.

30 tuli mittariin Uutena Vuotena, sitä olin paossa Australiassa asti. Reissukuvat värittäköön tätä jaaritteluani :)

Tonttu-Pikachu Sydneyssä

Tykkään valita maltillisia tavoitteita maksimoidakseni onnistumisen. En halua luoda itselleni ylimääräistä stressiä, vaan otan sellaisia tavoitteita, joista olen a) aidosti kiinnostunut ja b) niitä on helppo toteuttaa tekemättä mitään massiivisia, uusia toimenpiteitä vaan ne sujahtavat jo nyt arjessa oleviin rakenteisiin. Suurille tavoitteille pitää olla suuret toimenpiteetkin, ja vaikka ne voisi onnistuakin, silti myös todennäköisyys epäonnistua on suurempi. Valitsen myös usein vuoden tavoitteeksi jonkin päätavoitteen välitavoitteen, jos itse päätavoite on realistinen vasta useamman vuoden kuluttua. Tämä on ollut tilanne esim kässärien suhteen. Ei hyövää olla kärsimätön, ei se sillä tuu, muuta ku turhautuu :)



Bondi Beach, Sydney

Byron Bay


No mitästä tänä vuonna oikein halajaa?

Kaatuminen kässäristä. Koska se ei tule mulla luonnostaan turvakeinona, ja pelko könyämisestä on suurin este kässärin treenaamiselle. Asiaa treenaan kerran viikossa aikuisten akrossa, kuten itse kässäriä muutenkin. Oonki jo ottanut yhden suuren askeleen ja uskallan nykyään tehdä kässärikuperkeikan tavallisella alustalla. Tätä on työstetty vasta noin... 2-3 vuotta? Hiljaa hyvä tulee :D

Kässäriin pääsy kädet valmiiksi maassa. Jalalla siis heilauttamalla, ei pressinä :D En tiiä mikä tässäki on niin saamarin vaikeeta. Kerran taisin onnistua, kun tein patjan edessä.

Kyynärvarsiseisonta! Osaan jo päälläseisonnan ja kyynärvarsipäälläseisonnan, joten on aika "evolvata seuraavalle levelille" :D Haluaisin oppia tän itse asiassa jo kesään mennessä, jotta vois ottaa kivoja puistokuvia.

Deadliftit päälläseisonnoista, jalat yhdessä. Koska pitäähän ne kintut ylös nätisti saada. Ja mielellään useilla toistoilla.

Leuanveto. Yksi kpl. Ees yksi. Kamoon, pliiis!! :D

Kärrynpyörä. Tuo ala-asteen tuttava, jonka oppiminen jäi vasta aikuisiälle. Joka menee ihan vinoon, mokoma.

Pannukakkua ja sivuspagua. Koska eihän se sivuspagu nyt ois sinällään kaukana, joten sen voisi napata vihdoin talteen. Toki pyrin venyttelemään muutenkin. Eilen pyöräytin läpi ekaa kertaa jo useampi vuosi sitten ostettua Fit&Bendy kakkos-DVD:tä, ja tuli siinä ajatus, että perjantai-illan voisi käyttää pöllömminkin. Myös jatkossa. Tää säännöllinen venyttelytavote oli jo viime vuonna, josko nyt siis?

Siltahan se on edelleen tiukassa eli olkapäät ja yläselkä jäkittää. En tykkää treenata sinällään itse siltaa, kun se puristaa ranteita, joten pyrin lisäämään sitä varten venyvyyttä muita reittejä pitkin.

Jalkojen liikkuvuus. Jalkatreenit tuskastuttaa tällä hetkellä, kun ei liikkuvuus riitä moniin liikkeisiin (esim pistoolikyykky) tai edes niiden progressioihin. Tähän joutuu nyt panostamaan. Yksi ihan kiva juttu ois saada pike, eli seistessä kämmenet kunnolla lattiaan ja siitä alemmas ja alemmas. Auttaisi niin monessa asiassa. Pike eli etutaitto vai mikä lie lisäisi arjenkin funktionaalisuutta, samoin kapea kyykky, mutta pistoolikyykky sen sijaan on sitä ihan kiva-kategoriaa, elänen ihan täyttä elämää ilman sitäkin :D

Enemmän tankoa. Forever and always. Mulla on kertakortit RSP:lle, mutta siellä osuu niin harvoin hyvä tunti toimivaan ajankohtaan. Salilla on tanko, sitä ajattelen aina hyödyntäväni, mutta siinäkin on käytännön haaste, kun samassa tilassa on usein arki-iltoina muuta kävijää ja käyttöä, toisaalta viikonloppuisin teen raskaimmat salitreenini jaksamissyistä, niin siihenkin on haasteellista ängetä. Tässä on takana isompikin pohdinta, mutta en oo päässy mihinkään kovin järkevään. Jos olen saanut säästettyä rahaa, sekä onnistunut tankoilemaan kevään aikana, saatan palkita itseni R-Polella kesän alussa. Katsellaan, katsellaan.

- Ja sitten kun tankoilen, niin tahtoisin ihan vaan asioita takaisin. Olkanousu, my dear friend, I miss u so so muchos.... Ja invertit... Kuten alla näkyy, tekniikka on jostain kohtaa ihan pyllystä, en saa jalkojani senttiäkään alemmas. Toki toi Bondi Pole on huono kohta vertailla, mokoma rasvainen putkilo :D Mut ei se invertti nyt tuota kummempi ole muutenkaan. Nykyään mun invertit valahtaa tosi äkkiä, se lienee ongelma nro1. Voimaa multa ei puutu, mutta kehonpaino on isompi kuin silloin kun oikeasti tankoilin, joten se on haaste kiriä voimalla siihen pisteeseen. Toinen iso vaikeuttaja on sitten se, että tanko sattuu niin pirusti. Olin toissapäivänä tankotunnilla ja takanojan sijaan ihan vaan istuin ja vähän taakse taivuttelin, ja ihan todella ahkeraan, koska kotona huomasin haarovälin olevan vereslihalla. Että sinällään ei voi yrityksen puutteesta syyttää :D Supermies oli aikoinaan helppo, nyt en halua ees ajatella :D
Bondi Pole Sydneyssä

Kaverisynttärit


Muut tavoitteet:

- Syksyllä työstin lihasmassaa, ajattelin kevään käyttää rasvanpoltto mielessä. Oon herkkä terveyteni suhteen, joten en oikeastaan edes uskalla (eikä kiinnosta) dieetata, tiiä millaiset flipit heittäisi armas kilpparini. Siitäpä sitten eksyinkin aineenvaihdunnan parantamisen maailmaan ja löysin muutamia selkeitä aukkoja ruokavaliossani ja vaikka pidin itseäni suursyömärinä, huomasin syöväni paikoitellen aivan liian vähän, varsinkin treenipäivinä. Nyttempä sitten oonkin lisäillyt erityisesti hiilaria, jotta suorituskyky kasvaisi ja terveys paranisi. Riittävä syöminen on oikeastaan myös niitä ainoita tapoja, joilla makeanhimo pysyy hallittavana. Tähän asti homma on pelittäny, mut saaps nähä :) Tavoitteena siis olotilan parantaminen, terveys ja no konkreettisena tekona sinällään rasvanpolttoa ajatellen taivutin itseni käymään kerran viikossa BodyCombatissa, jonka olen ristinyt läskijumpaksi. En erityisemmin piittaa ryhmäliikunnasta, tuntuu niin hölmöltä mennä tepastelemaan saliin ihan vaan liikuntaa ja kalorinpolttoa varten, ja kun fokuksessa ei ole mikään taito tai muu mielenkiintoinen. Mutta kai se on tehtävä. Samaan syssyyn ajattelin tehdä jokaisen Makian päätteeksi 10min kevyttä rasvanpoltto"jolkottelua" juoksumatolla. Ai että... Tai no, myönnetään sen verran, että kyllä näistäkin cardioista hyvä olo tulee, ja multahan on aerobinen puuttunut melkeinpä kokonaan, joten aikakin lisätä se mukaan palettiin.

Kirjojen lukeminen. Kyllä, vieläkin! Viime vuoden tavoitteena pidin 10 kirjan lukemista. Ei meinannu oikein onnistua, joten olisin hyväksynyt lopulta vaikka Aku Ankat :D Taisinko 1-2 kirjaa lukea, siis kokonaan, vuoden aikana. Meeeeh.... Rakastan kirjoja, mutta se vaan jotenki tökkii saada aikaan. Tähän tunnistan montakin taustatekijää mut se ois pitkä pohdinta. Tänä vuonna on optimistinen alku, oon edenny kivasti tuon aineenvaihduntakirjan osalta. Yritän uudestaan ajaa sisään tapaa, että lukisin kirjaa sängyssä nukkumaanmennessä, ja se korvaisi kännykänkäytön sängyssä. Se pirulainen on jotenki niin herkästi siinä läsnä...

- Yksi viime vuoden tavoitteista oli opetella letittämään. Opin sen hätäpäissäni vuoden viime metreillä 28.12, kun oltiin lähdössä Australian matkalle, ja pakko oli saada hiukset silleen kiinni, että yli vuorokauden pärjää lentokoneessa. Sittenpä oon tehny letit moneen kertaan! Tän vuoden tavoite on oppia tekemään ne jollain nätimmällä tavalla :D

Osallistuttiin Sydneyssä Pole Dance Academyn tankoleirin ulkotreeniosioon. Tässä Michelle Shimmy opettaa Pojulle pressiä.


meiän ihmisdonitsi :D


Joops, eiköhän tässä ollu taas vuodeksi tekemistä :) Näihin kuviin ja tunnelmiin!

4 kommenttia:

  1. Minulla tulee luonnostaan kässäristä ylimentäessä se kärrypyörä, mutta antaako se minulle yhtään rohkeutta harjoitella kässäriä? Ei :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, eli pikatietä onneen ei ole :D Mutta sen voin kyllä sanoa, että ainakaan sen osaamattomuus ei tuo luottoa :D Musta tuntuis, että kärrynpyöräpoistuminen tois kyllä turvaa ja varmuutta, jos se ois niin automaattisen tuntuinen, että vois luottaa sen tulevan aina kun sitä tarttee ihan ajattelemattakin, ja ihan jaloilleen eikä niinku mulla, että oon saattanu tulla väärällä jalalla ja rämähtää kyljelleni/käden päälle.

      Poista
  2. Mie oon rannevammanen, lapsena kävelin käsillä ja silta oli ihan normijuttu, mitä tein jatkuvaan. Nyt jos pitäis siltaa treenata se pitäis tehdä kyynärpäihin asti, pari vuotta sitten onnistuinkin siinä tanko apuna :D Muuta hyötyä siitä tangosta ei oikein ollut, koska ranteet.

    Kertoisitko lisää tuosta aussimatkastasi ja mitä muuta olet puuhannut?

    - Minja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ranteet on kyllä herkät, täytyy aina ne muistaa kaikessa ja hyvin lämmitellä, ei mulla ainakaan mistään tuu mitään muuten. Tai no, ei kyllä tule mistään mitään ilman että myös annan ekstrahuomiota selälle ja polvelle, joka on kärttyinen nykyään.

      Tiedätkös muuten, kun kirjoittelen näin harvakseltaan, niin on kyllä aivan todella kiva, että joku kommentoi toivovansa kuulla kuulumisia :D Joten kiitos! Australiasta en tiedä kirjottelenko sen enempiä. On tarkoitus ihan itseämme varten tehdä reissusta kuvakirja, mutta sekään ei oikein etene, tosin se ehkä johtuu paljolti sen kuvakirjan teko-ohjelman kankeudesta :D Mutta puuhailujen suhteen kyllä kirjoittelen, kunhan aina vaan ehtisin asettumaan tähän blogin ääreen :)
      Mutta kiitos siis kommentista :)

      Poista