Elämä on erilainen vakiotankoilijan silmin. Tässä blogissa käydään oman mukavuusalueen ulkopuolella, ja takaisin tullaan taas yhtä tarinaa viisaampana, elämän hauskuutta silti menettämättä.

"You will find only what you bring in." -Master Yoda-

sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Elämä on ohimenevää, mutta fläsä on ikuista

Hey guys! Mul ois niiiin paljon kerrottavaa! Tai siltä ainaki tuntuu! Mut eka mä jauhan vähän siitä, miks en oo kertonu viime aikoina mitään.



Katsos, semmonen vähän blokki ollu tässä päällä. Ku mun treenit on kokeneet pienoisen fyysisen ja henkisen notkahduksen, nimeltä Viisi Kiloa Fläsää.


Kyllä, näin on päässyt käymään. Oon joskus sanonut, että jos lihoo, niin siitä porsastelusta pitää edes nauttia. Enpä oo nauttinut. Nimittäin huolestuttavinta tässä on se, etten tiedä mistä tuo on tullut, enkä näytä pääsevän siitä eroon. Huhti-toukokuun vaihteessa kilot aika yllättäen ilmestyi, todella nopeasti, ja ei oo siitä terveellisistä elämäntavoista huolimatta poistunut. Oon tässä itseäni syyllistänyt ja itsesäälissä rypenyt, niin ei ole siltä kaikelta depikseltä sitten ehtinnä tänne blogiinkaan raapustelemaan. Unohtamatta tietysti sitä ihanan tervettä kadehdintaa, mitä voi harrastaa aina kun lähettyvillä tai videolla on joku pieni hoikka tyttö, joka suorastaan lentää ylös sitä tankoa, kun oma kehonpaino on niin pieni.


Lähdin epäilemään, että kilpirauhaseni on vihdoin ottanut ja seonnut, mutta eipä mitä. Se epäkiitollinen pieni p***a näytti sellaiset lukemat labroissa, että tiputtiin viiterajojen ylittävistä lukemista viiterajojen puoliväliin(ei silti vielä normaaliin...) ja lääkäri otti jo aiemmin pöydällä olleen lääke-ehdotuksen pois tarjonnasta. Harkinnassa on nyt yksityinen kattava lääkärikäynti, koska näissä asioissa nuo labra-arvot ei tosiaan ole autuaaksi tekeviä, ja pelkästään niiden tuijottelu jättää oireet kohtaamatta.


Oli varsin hämmentävää näin psykologisesti, että terveemmät labratulokset aiheutti pienen depiksen. Olin ihan valmis luovuttamaan, koska oireita löytyy muitakin kuin sinnikäs, selittämätön painonnousu. En olisi jaksanut enää yksin miettiä ja keksiä, että mikä hitto tässä mun kropassa oikein mättää. Miksei mikään toimi loogisesti? Teen kaikkeni, ja enemmänkin, ja silti ei vaan laihdu.  Hanskat tiskiin ja pillerit suuhun, minä en jaksa enää! Mutta sitten näin ei käynytkään, joten tämä ajoittain tuskainenkin yhden naisen terveysoperaatio jatkukoon. Back to the drawing board...


Jos ajatellaan positiivisesti, niin se "hyvä" arvo merkkaa sitä, että olen tehnyt jotain oikein. Gluteeniton ja ravitseva ruokavalio toimii. Se vaan, että vissiin jos vähänkin käy herkkupuolella, niin kuin tavallinen ihminen välillä käy, niin saan siitä ihan kohtuuttomat seuraukset. Ja näköjään vaikka en kävisikään.



Haluan huomauttaa, etten silti ole mielestäni lihava, vaikkei peilikuva tällä hetkellä miellytäkään. Paino on logistinen haitta, joka kirjaimellisesti vetää matalaksi. Ei vaan jaksa pieni ihminen isoa perunasäkkiä vetää lipputankoon. Eli suomeksi, nyt ei oikein nouse oma kehonpaino tankoon. Tai nousee hitaasti, ja tuskaisasti. Toisaalta eiköhän jokainen nainen ymmärrä, että tämmöinen kehon negatiivinen muutos vähän saattaa hatuttaa...


Kävin jossain ilmaisessa kehonkoostumusmittauksessa, ja fläsää tulisi tiputtaa 9 kiloa ollakseni optimissani. Silloinkin jäisi siis sitä terveellistä rasvaa vielä. 9 ylimääräistä kiloa ja pääosin alakropassa on varsinainen hidaste tässä tankoilubisneksessä. Olen 160-161cm pitkä, ja painan tällä hetkellä 66kiloa. Not too funny, man...



Eipä silti, paljon hyvääkin olen saanut aikaan tässä vuosien varrella. Lihasta on tullut ja sitä en ole menettänyt, ja vointi on parempi kuin vaikkapa vuosi sitten. Väsyttääkin vähemmän.
Vihersmoothie, väristään huolimatta varsin namia :P

Uusimpia päätöksiäni fiilata oloani eli kilppariani on mm. mennä oikeasti ajoissa nukkumaan ja nukkua se 7-8h, jodilisät Kelp-levän muodossa, spirulina, berberiini, seleeni parapähkinöistä, suolaa rkl päivässä.

Näihin kahteen kuvaan kiteytyy treenieni tehokkuustaso pahimman harmituksen ajoilta, kuta kuinkin :D


Sitten olen tässä tehnyt paluun punttitreeneihin aktiivisemmin, koska se on niitä ainoita asioita, joiden parissa koen oikeasti kehittyväni ja kykeneväni ja millä on mitään vaikutusta siihen rasvaankaan. Syketreenejä (lenkit ja jumppa) olen miettinyt, mutta ymmärtänyt, että kilpirauhanen stressaantuu siitä, joten rasva ei pala. Intervallitreenit kai ehkä toimis. Yks mun ongelmista on myös heikentynyt insuliiniherkkyys, jonka hoito vaatisi sokerittomuutta (pirun vaikeeta) ja matalaa hiilaria, mutta kilppari tarttee hiilaria pärjätäkseen. Kumarra-pyllistä-dilemma, indeed.

Nööön nöön nöööön!

Aikoinaan Teksasissa pärjäsin aivan parhaiten elämässäni. Nukuin tarpeeksi, treenasin melkein päivittäin, söin aamupuuron, viherjuoman, vitamiinit, joitain superfoodeja, proteiinilättyjä, salaatteja ja kanaa, enkä ikinä kieltäytynyt myöskään hamppareista saatikka jälkkäreistä jos niitä ehdoteltiin eli toisin sanoen cheat mealit oli kohdillaan. Arkihyötyliikuntaa ei ollut, paitsi satunnaisilla reissuilla. Elämä taisi vaan olla niin stressitöntä. Suomeen tultuani lihoin samantien 4 kiloa, ja senkin tiputtaminen oli ikuisuusprojekti. Silti, harva laihtuu vaihdossa, varsinkaan Jenkeissä.


Mut hei, elämää on kiloista huolimatta! Välillä treeni kulkee ja välillä ei, välillä se menee perille vaikka söisi saippuaa, ja välillä ei tapahdu mitään vaikka kaikkensa antaisi, sellaista se vaan välillä on. Seuraavaksi kirjottelenkin sitten niistä oikeasti kivoista jutuista, kun nyt sain tämän mieltäni synkentäneen asian sanotuksi :) Enemmän elämää ja vähemmän valitusta :)


5 kommenttia:

  1. Nesteitä kertynyt toi viisi kiloa kroppaan? Mutta hyvä jos kilppariarvot melkein normalisoitunu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oiski :P Vähän hikoilis ja se siitä :D Mut ainaki sinnikästä nestettä sitten, ku parisen kuukautta jo ollu. Tai ehkä jotain salakavalaa lihasta, jota ei voi havaita, mutta vaa'alla näkyy :D Noi arvothan vaihtelee paljon, luultavasti ens kerralla ku taas joskus mittaan ni taas jotain aivan muuta. Mut yleensä oon reippaasti yli 4, viimeks oli 4,65 (viitteen yläraja tällä 4,5), ja nyt oli 2,6 ja suotavaa ois kai olla alle yhden. Noistakin rajoista ymmärtääkseni kyllä tapellaan koko ajan... Vaan ihan sama mikä numero, jos se ei vyötäröllä vaan tartteis näkyä :D Ja ristiriitasta, että arvo on parempi, mutta fläsää enemmän. Hmph, reilu kerho... :D

      Poista
  2. Endokrinologien ohjeen mukaan ne ei vissiin mielellään hoida jos se S-TSH-arvo alle 10... Sillon kuin joskus kysyit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 10! Herranjumala :O Sillo se kyllä tuntuu jo aika topakasti, jos noin isoksi pitää mennä ennen ku apua saa... Tiiän paljonki ihmisiä, joiden oireet on helpottanu lääkityksellä vaikka ois arvot ollu ihan viitteissäkin. Sit on niitä, joilla on vikaa niissä muissa ku TSH-arvoissa, jotka joutuu tappelemaan hoidostaan, kun on vielä vissiin jotenkin vähän jäsentymätöntä Suomessa ja maailmalla tämä hoito. Hoito tuntuu periaatteessa simppeliltä, labrat ja sit yhtä lääkettä, mut mitä enemmän oon tutustunu itte niin sitä monimutkaisemmalta se sit lopulta vaikuttaakin, ja vielä tuo että joka lääkärilläkin tuntuu olevan niin oma näkemyksensä miten tätä hoidetaan. Blääh...

      Poista
    2. Ne kai pelkää niin kovasti että se vajaatoiminta muuttuu lääkityksen takia liikatoiminnaksi ja että tulee niitä rytmihäiriöitä yms.

      Poista