Elämä on erilainen vakiotankoilijan silmin. Tässä blogissa käydään oman mukavuusalueen ulkopuolella, ja takaisin tullaan taas yhtä tarinaa viisaampana, elämän hauskuutta silti menettämättä.

"You will find only what you bring in." -Master Yoda-

sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Mursun kiinteys: confirmed!

Viime viikonloppuna pyörähdin toistamiseen Biosignature-mittauksessa. Mun painohan on noussut, niinku jo totesin, ja piti sitten tsekkailla mitä mussa tapahtuu ja miettiä mitä mahdollista osuutta mun kilpparilla olis asiaan. Sainki sit yllättäen ilomielellä kävellä (tai oikeestaan reippaasti hölkätä bussiin) mittauksesta pois. Läskiä se ei ole! Wuhuu! Nestettä on kertynyt, mutta niin lihastakin. Kokonaista kaksi kiloa. Tai ainakin jotain sinne päin. Kuukaudessa. Wooooooot! Ja rasvaprosentti oli tippunut pari pykälää myös. Voinkin siis ihan osuvasti kuvata tätä "hyllähtävää" päällykerrosta valepuvuksi.

No ihan mielissäänhän sitä sitten oltiin. Seuraavana aamuna heräsin oikein iloisena jauhelihan ääreen, taas kerran. Aurinko on alkanut paistella tai valottaa jo näitä aamuseitsemän aikojakin. Aukaisin ikkunat ja vedin ensimmäistä kertaa jakkaran mun tiskipöydän ääreen ja istuin syödessäni. Tähän asti oon toivonut pääseväni siitä jauhelihasta eroon mahdollisimman nopeasti ja en ole vaivautunut edes istumaan. Ikään ku se seisominen sitä nopeuttas. Eikä se porrasjakkarakaan, emännän jatke, mikään kovin luksus ole, mutta olihan se kivaa. Olin saanut vielä nukkuakin puoli tuntia pitempään, koska maanantaisin pääsen usein työkaverin kyydissä töihin. Voi että sitä arjen luksusta! Porkkana jäi taas matkaevääksi ja rouskuttelin sitä menemään autossa, mut mitäs pienistä.

Mulla oli katsokaas sixpäck-olo. Jep. Semmonen. Et kun tuntuu siltä, että on siksari, vaikkei oikeasti olekaan.
Zoraya Judd, yks mun tankoidoleista. Ah!


Yksi iso syy, miksi olin iloinen tuosta tuloksesta oli se, että eihän tämä ole mitenkään lähellekään täydellisesti sujunut mitä syömiseen ja treenin puhtauteen tulee. Tunnustin kyllä syntini koutsille, mut kerta tulokset oli hyvät niin mikäs siinä. Mitäs mä nyt sitten oon törpöstäny?

  • Vitamiinit ja lisäravinteet tuppaa unohtumaan erinäisiltä aterioilta ja sainkin ne vasta vähän myöhässä toimitusvaikeuksien vuoksi..
  • Syön työpaikan ruokalassa, pidin tätä suurimpana syntinä kun proteeinin muotoon on vaikea vaikuttaa.
  • Olen syönyt siellä ruokalassa myös hedelmistä ja marjoista koostuvia jälkkäreitä, joissa toki on sokeriakin. 
  • En ole osannut tehdä monia tärkeitä treeniliikkeitä lähellekään oikein (kyykky, mave esim).
  • En edelleenkään osaa mennä nukkumaan ajoissa. 
  • Oon tainnut unohtaa treenin jälkeen syötävät hiilarit eli esim bataatit useammin kuin mitä olen ne muistanut syödä. Hyi hyi, tästä ei koutsi tykänny yhtään!
  • Tankotanssiminen 2-3 kertaa viikkoon treenien päälle sotkee leporytmit
  • Kiirehtiminen eri syistä salilla, tuskin koskaan saa rauhassa vetää ilman että taukoajatkin sotkeentuisi
  • Vapaa-ateriat joko liian harvoin tai liian tiuhaan. 

Nyt kylläkin lisättiin ruokavalioon myös hedelmiä ja sain luvan syödä sekä niitä että marjoja myös aamiaisella.  Mut toisaalta, enpä ole sitten sitä tehnyt. Urauduin jo tomaatteihin, hoksin niiden olevan maukkaita ja helppoja. Jännää, mitenkä tässä näin kävikin. Toisaalta se lihaosuus onkin ollut se varsinainen ongelma, ei ne kasvikset. Lukuunottamatta sitä kasvissmoothiekokeilua, hyi hyi...

Ainiin, ja kylläpä harmittaa tämä blogihiljaisuus. Onneksi nämä kiireet alkaa tästä helpottaa niin pääsee taas olennaisen ääreen :)

2 kommenttia:

  1. Hei onneks olkoon! 2kg lihasta kuukaudessa tarkoittaa 24kg lihasta vuodessa:) En oo katkera mut itse arvioisin saavani lihasta about yhden kilon vuodessa. Paljon tommonen biosignature lysti maksaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Eiköhän se tästä käänny hitaammaksi, aikamoinen möykky olisin jos tuon 24kg saisin :D http://optimalperformance.fi/hinnasto/ Tuossa näkyy Optimal Performancen hinnasto, Jyväskylässä ei taida olla tällä hetkellä mittaajaa, en ole satavarma. Halvintahan tämä on tälleen, että osallistuu tähän ryhmävalmennukseen. Niillä on tän Muscle Madnessin lisäksi semmonen kevyempikin versio. Mut tää MM alkaa uusiks sit loppukesästä. Hitusen hintavaa tuo yksittäinen mittaus, mut toisaalta jos sullaki on jo hyvä ymmärrys näihin asioihin niin saahan siinäkin jo kuulla, mihin kannattaisi keskittyä ja millaset lisäravinteet käyttöön, jne.

      Poista